Zavřít reklamu

V minulých měsících se poměrně intenzivně hovořilo o tom, zda vůbec a popřípadě jaký model začne Apple vyrábět v Indii po boku iPhonu SE. Jako nejpravděpodobnější varianta se již před měsíci zdála výroba iPhonu 6s, kterým by mohl Apple na tamním trhu zabodovat. A právě tento model dostal zelenou.

Podle čerstvé zprávy začal Wistron, tedy dodavatel Applu, ve své továrně v Bengaluru v Indii vyrábět právě iPhone 6s již hromadně. Zkušební produkce tohoto modelu by pak měla jet už zhruba od dubna. Jak se ale zdá, žádný výrazný problém se nenaskytl a tudíž mohl dát Apple zvýšení výroby zelenou.

Volba léty prověřeného iPhonu 6s je vcelku logická. Ceny jablečných telefonů jsou totiž pro Indy poměrně vysoké a tamní trh se tak podaří Applu dobýt jen v případě, že na něj přijde s modely za dostupnou cenu, což iPhony 6s bezesporu jsou. Díky tomu, že Apple dokáže vyrobit iPhony přímo v Indii, je navíc bude moci prodávat za poměrně příznivou cenu. Respektive, bude je prodávat za cenu standardní, ale oproštěnou od cel, které cenu dovážených smartphonů výrazně šponují nahoru. 

Výrobě iPhone 6s hrálo do karet i to, že téměř třetina všech iPhonů v Indii jsou “šestkové” modely, kdežto zastoupení iPhonů SE je méně než patnáctiprocentní. Z toho se tak dá částečně usoudit, že o smartphony s větším displejem je obecně velmi slušný zájem, čehož chce Apple samozřejmě využít a na pulty obchodů dostat model, který zákazníka osloví jak příznivou cenou, tak větším displejem. 

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné zprávy o tom, jaký model by se mohl v Indii vyrábět dále a zda vůbec. Dá se ale očekávat, že pokud se Applu skutečně podaří na indickém trhu zabodovat, výroba dalšího modelu bude následovat. Nechme se však překvapit. 

india-iphony

Dnes nejčtenější

.