Zavřít reklamu

Konkurenční boj mezi Applem a Samsungem již zuří velmi dlouho. Ačkoliv by si ale jeden řekl, že obě společnosti se budou snažit přebít spíše kvalitou svých produktů, opak je pravdou. Samsung totiž do Applu nepěkně rýpe i skrze reklamy, kterými se snaží jeho zákazníky nalákat na své nejnovější vlajkové lodě Galaxy S9 a S9+. Další várku reklam, kterými se Apple snaží zesměšnit, pak vypustil dnes.

Ve trojici krátkých reklam řeší zákazníci Applu se zaměstnancem Apple Storu nutnost adaptéru k připojení klasických drátových sluchátek, absenci rychlonabíječky v balení či kvalitu fotoaparátu. Právě v těchto třech věcech má podle Samsungu jeho Galaxy S9 navrch. Zda tomu tak opravdu je a uživatelé opravdu kvůli těmto věcem přejdou si však zodpovězte raději sami. 

https://www.youtube.com/watch?v=-O_MjXbX3VA

https://www.youtube.com/watch?v=nxi0AtBVRZE

https://www.youtube.com/watch?v=PTntzNhTTsE

Názor na podobné reklamy byste si měli udělat každý z vás sám. Rozhodně bychom vám totiž nechtěli podsouvat naše myšlenky. Osobně mi však přijde poměrně úsměvné, že se Samsung těmito reklamami snaží jejich diváky nasměrovat na nákup modelu Galaxy S9, který se podle všech dostupných informací prodává poměrně špatně a rozhodně nenaplňuje očekávání. Oproti loňskému Galaxy S8 totiž přinesl jen pramálo upgradů, což se samozřejmě na jejich prodejích výrazně podepsalo. Že by se tedy snažil Samsung tuto lehce neúspěšnou řadu vnutit alespoň „hloupým“ jablíčkářům?

Takto vypadá Galaxy S9:

Uvidíme, s čím se Samsung vytasí za dalších pár dní. Mnohem zajímavější by ale bylo, kdyby s odpovědí přispěchal i samotný Apple. Toho ale nechávají podobné útoky poměrně chladným a stále kráčí ve svých kolejích, ze kterých se nenechá vyhodit. A tak je to asi i dobře. Mnohem lepší je totiž přesvědčit finálním produktem a jeho prodejními čísly, než se jen vysmívat konkurenci a poté prodat své vlajkové lodě o desítky milionů méně. Apropo, přesně takovéto výstřelky mohou být zčásti důvod, proč jsou na nože i samotní uživatelé iPhonů a smartphonů od Samsungu. Místo toho, aby oba tábory uznaly kvality konkurence, mezi ně Samsung bude vlívat další horký olej, který oheň mezi nimi ještě více rozdmýchá.

samsung reklama

Dnes nejčtenější

.