Zavřít reklamu

Apple na svých stránkách oznámil investici 300 milionů dolarů do projektů obnovitelné energie v Číně. Za tímto účelem byl zřízen fond The China Clean Energy, který spojuje Apple a deset dalších společností se společným cílem.

Apple chápe, že přechod na čistou energii může být, zejména pro menší podniky, velmi složitý. Proto doufá, že fond The China Clean Energy umožní i těmto společnostem dosáhnout jejich fungování na čisté energii. Celou sumu investují v průběhu čtyř let do rozvoje projektů se zelenou energií. Cíl je vyrobit 1 gigawatt obnovitelné energie, což by měl být dostatek pro napájení skoro jednoho milionů domácností.

Všechny Apple prodejny pohání obnovitelná energie.

Lisa Jackson, viceprezidentka Applu pro životní prostřední, uvedla, že jsou nadšeni ze spolupráce s těmito dodavateli energie a věří, že se podobné projekty mohou rozšířit do celého světa: „V Apple jsme hrdí na to, že se připojíme ke společnostem, které se snaží řešit klimatické problémy. Jsme nadšeni, že se tolik našich dodavatelů zapojilo do našeho projektu a doufáme, že tento model může být aplikován globálně a pomůže společnostem všech velikostí mít pozitivní dopad na naši planetu.“

Je vidět, že se Apple snaží o co největší rozšíření zelené energie. Už v dubnu tohoto roku oznámil, že všechny jeho budovy, včetně maloobchodních prodejen, kanceláří, datových center a dalších, jsou napájeny pouze obnovitelnou energií. Vezmeme-li v potaz, kolik těchto budov Apple vlastní, jedná se určitě o skvělý krok k ochraně naší planety.

apple cina fond energie

Dnes nejčtenější

.