Zavřít reklamu

Vsadím se, že většina z nás, respektive mladší generace lidí, kteří mají iPhone, má téměř permanentně zapnutý tichý režim pomocí bočního přepínače. Já osobně mezi tuto mladou generaci také patřím a nemám rád, když se po každém upozornění, které mi na iPhone přijde, přehraje nějaký zvuk. Zaprvé je to pro mě vcelku otravné a zadruhé zbytečné, jelikož telefon mám skoro pořád u sebe a vibrace mi stačí k tomu, abych věděl, že mi přišlo nějaké oznámení nebo že mi někdo volá. Vibrace jsou pro mě naprosto dostačující. Věděli jste ale, že i vibrace si můžete přizpůsobit, abyste věděli, kdo přesně vám volá bez toho, aniž byste se podívali na displej telefonu? Pojďme se podívat, jak si vlastní vibrace vytvořit.

Nastavení vibrací u kontaktů

Na iPhonu otevřeme nativní aplikaci Telefon a v dolním menu klikneme na možnost Kontakty. Ze seznamu si vybereme kontakt, u kterého chceme nastavit vlastní vibrace. Poté klikneme v pravém horním rohu na tlačítko Upravit. Nyní klikneme na možnost Vyzvánění, a poté na kolonku Vibrace. Sjedeme níže a klikneme na možnost Vytvořit novou vibraci. Zobrazí se jednoduché rozhraní, ve kterém budeme pomocí prstu simulovat vibraci. To znamená, že tehdy, kdy na displej položíme prst, bude zařízení vibrovat, pokud prst z displeje zvedneme, iPhone vibrovat nebude.

Jakmile budete chtít záznam vibrace ukončit, stačí kliknout na Zastavit v pravém dolním rohu obrazovky. Většinou se nám vysněná vibrace nepodaří vytvořit napoprvé, tudíž na to bude určitě potřeba více pokusů. Pomocí tlačítka Záznam momentálně vytvořenou vibraci přepíšeme a začneme nahrávat novou. Tlačítko Přehrát nám vytvořenou vibraci přehraje a jakmile budeme spokojeni, stačí kliknout na Uložit, a poté si vibraci pojmenovat. Nejlepší bude, pokud si vibraci pojmenujete jménem kontaktu, kterému vibraci přiřadíte – ať v tom máme pořádek.

Od této doby už bude velice jednoduché i skrze tichý režim pomocí vibrací určit, kdo vám zrovna volá. Pokud nejste fanouškem zvuků, které iPhone vydává při notifikacích a hovorech, jsou vlastní vibrace tou správnou cestou, jak jednoduše rozpoznat, kdo vám zrovna volá.

vibrace-facebook

Dnes nejčtenější

.