Zavřít reklamu

Streamovací služba Netflix nejspíše plánuje zatím nejdražší stupeň předplatného. Momentálně nabízí tři možnosti od 7.99 € až po 13.99 € měsíčně. Nová úroveň s názvem Ultra by měla stát 16.99 € měsíčně a nabízela by to samé, co současný stupeň Premium. Změny zřejmě nastanou u stávajících možností, a jak to tak bývá, budou to změny k horšímu.

U verze Premium byste nově mohli současně používat Netflix pouze na dvou zařízeních, místo současných 4. Ty bude možné využívat pouze v Ultra. Změna se dotkne i varianty Standard, u té bude možné přehrávat filmy či seriály pouze na jednom zařízení v jeden moment, místo současných dvou.

Nejvíce se změna tedy dotkne současných předplatitelů Premium, kteří opravdu využívají možnosti čtyř zařízení najednou. Ti dostanou tu samou službu, ale za vyšší cenu.

Takto by mělo vypadat nové rozvržení variant.

Mluvčí Netflixu, Smita Saran, vydala toto prohlášení: „V Netflixu neustále testujeme nové věci a ty se s průběhem času mění. V tomto případě testujeme lehce odlišné cenové nastavení a funkce, abychom zjistili, jaká cena je pro naše zákazníky akceptovatelná za službu, kterou dostávají. Součástí testu nebudou všichni uživatele a navíc je možné, že se tento plán nikdy nestane skutečností.“ Pokud by však ke změnám došlo, bylo by to podruhé během jednoho roku, kdy byly ceny zvýšeny. V říjnu totiž Netflix navýšil cenu u Standardu o 1 € a u Premium dokonce o 2 € měsíčně.

Jaký je váš názor na tuto situaci? Využíváte momentálně nejvyšší verzi Premium a budete tak nuceni platit více za Ultra? Nebo se spokojíte s omezením počtu zařízení?

netflix

Dnes nejčtenější

.