Zavřít reklamu

Je to jen pár hodin, co jsme vás informovali o tom, jak si vede nový Harry Potter: Hogwarts Mystery po stránce zisků, a nyní přinášíme z tohoto odvětví další zajímavosti. Bavit se však nebudeme o Harrym, ale o další hře, která přicházela na smartphony s obrovskými očekáváními. Řeč není samozřejmě o ničem jiném než o hře Super Mario Run, ve které si můžeme zahrát za oblíbeného italského instalatéra. 

Příchod Super Mario Run byl pro mnohé hráče do jisté míry zklamáním. Hra totiž nabídla pramálo obsahu zdarma a pro lepší herní zážitek, respektive delší, bylo nutné v aplikaci trochu zainvestovat. Jak se však zdá, to milovníkům této herní klasiky rozhodně nevadí. Podle analytické společnosti Sensor Tower totiž dosáhl Mario celkově příjmů ve výši 60 milionů dolarů. 

Co je však na těchto příjmech zdaleka nejzajímavější? Rozhodně to, že z 60 milionů tvořily celých 77 % příjmy z App Store, tedy pochází od majitelů iPhonů a iPadů. Konkurenční Google Play, který je dostupný na Androidu tak přispěl do kasy Nintenda “jen” 23 % z 60 milionů dolarů. To může být ale zapříčiněno pozdějším příchodem hry na tuto platformu.

Pokud bychom se pak na příjmy podívali z geografického hlediska, největšími přispěvateli do kasy Nintenda jsou Američané. Ti totiž tvoří 43 % všech příjmů, což je suverénně nejvíce. S velkým odstupem se pak drží Japonci, jejichž platby tvoří “jen” 17 % z 60 milionů. Zbytek plateb je pak rozprostřen víceméně po celém světě. 

A co vy? Zainvestovali jste do Maria, abyste si jej užili více, nebo jste si vystačili jen s prvními úrovněmi zdarma? 

h2x1_smartdevice_supermariorun

Dnes nejčtenější

.