Zavřít reklamu

To, o čem se v posledních měsících čile spekuluje, se zase o kousek přiblížilo realitě. Řeč není samozřejmě o ničem jiném, než o iPadu Pro se zcela přepracovaným designem a Face ID. Brzký příchod tohoto produktu totiž potvrdil další velmi zajímavý nález v kódech beta verzí iOS 12. 

Svým objevem se na Twitteru pochlubil vývojář Steven Troughton-Smith. V řádcích iOS 12 se mu totiž podařilo nalézt AvatarKit, což je velmi zjednodušeně softwarový rámec pro Animoji. Ten byl doposud dostupný pouze ve firmwarech iPhonu X, nicméně beta iOS 12 jej přináší i na iPad, což ukazuje i screenshot, který se vývojáři podařil pořídit. Vypadá to tedy, že zcela přepracovaný iPad je již skutečně za dveřmi. 

Screenshot vývojáře:

avatarkit-ipad-ios-12-800x599

Nový objev však samozřejmě není tím jediným, čím Apple příchod tohoto produktu prakticky potvrdil. Již první beta iOS 12 totiž přinesla na iPady přepracované ovládání, které se některými prvky blíží ovládání známému z iPhonu X. Apple si tak zřejmě pomalu připravuje půdu pro příchod bezrámečkového iPadu, z jehož přední strany zmizí ikonický Home Button. Ovládání tak bude založeno na gestech po vzoru iPhonu X. 

iPad Pro s Face ID by mohl vypadat zhruba takto:

A na co se tedy můžeme těšit? Podle dostupných informací se bude jednat ho high-end iPad s minimálními rámečky, rychlejším procesorem (zřejmě upraveným A11 Bionic), vlastní grafickou kartou a samozřejmě TrueDepth kamerou s podporou Face ID. Tohoto iPadu bychom se měli dočkat již v září letošního roku na klasické keynote, kdy se po jeho boku objeví i nové iPhony. Dá se očekávat, že se do této doby o novém iPadu dozvíme další spoustu informací. 

PhoneArena Team

Dnes nejčtenější

.