Zavřít reklamu

Patentová válka mezi společnostmi Apple a Samsung po sedmi dlouhých letech konečně skončila, přičemž obě strany se nakonec dohodly na řešení, aby se neustále netahaly po soudech.

Před několika týdny soud rozhodl, že má Samsung zaplatit Applu za porušení designových patentů 539 milionů dolarů. Jen pro připomenutí, Samsung porušil v letech 2010 až 2011 se svými pěti zařízeními patenty. Společnosti kvůli tomu stanuly před soudem už několikrát, protože Samsung pokaždé nesouhlasil s částkou odškodného, která mu byla soudem vyměřena.

Apple požadoval odškodné ve výši 1 miliardy dolarů, ovšem soud naposledy stanovil, že Samsung by měl Applu zaplatit 539 milionů dolarů, s čímž Samsung razantně opět nesouhlasil. Zdá se však, že společnosti zakopaly válečnou sekeru a dohodly se na vyrovnání mimosoudně.

„Žalobce Apple Inc. a obžalovaní Samsung Electronics Co., Ltd., Samsung Electronics America, Inc. a Samsung Telecommunications America, LLC by chtěli informovat Soudní dvůr, že se dohodli zrušit a vyřešit zbývající nároky a protinávrhy v této věci mimosoudně.“ Dále je v návrhu uvedeno, že každá strana si zaplatí poplatky a náklady za své advokáty sama.

Takto se design smartphonů od Samsungu podobal tomu od Applu:

Ale nyní není jasné, zda Samsung bude muset Applu nějakou částku zaplatit. A pokud ano, tak v jaké výši. Mluvčí cupertinské společnosti odmítla situaci komentovat.

Samsung-Galaxy-Note-7-vs-Apple-iPhone-6s-Plus-FB

Dnes nejčtenější

.