Zavřít reklamu

V současné době spousta výrobců smartphonů rozšiřuje vývoj čtečky otisků prstů integrované do displeje. Jedná se o technologii, kterou dříve zvažoval samotný Apple, ale namísto snímače otisků prstů v displeji zvolil systém rozpoznávání obličeje Face ID, který je momentálně dostupný na iPhonu X.

Společnostmi, které uvedly, že vyvíjí danou technologii založenou na integrovaných obvodech, jsou například Fingerprint Cards, Goodix, Silead a Synaptics. Ve výzkumu pokračují také společnosti Japan Display a Samsung Electronics.

Všechny uvedené společnosti se snaží najít co nejlepší řešení čtečky otisků prstů v displeji. Proč? Existuje hned několik důvodů. Jedním z nich je, že se jedná o cenově dostupnější alternativu k systému rozpoznávání obličeje, a tak by takovou čtečku v displeji mohly dostat i levnější Android telefony. Zároveň by výrobci smartphonů nemuseli s Applem soutěžit o komponenty.

iPhone X s OLED (5,8”) vs. iPhone X s LCD (6,1”):

I když Apple nedokázal vložit čtečku otisků prstů do displeje či pod displej u iPhonu X, neznamená to, že ve vývoji technologie nepokračuje. Získal celou řadu patentů, které naznačují, že cupertinská společnost zcela neopustila přijetí čtečky otisků prstů v displeji. Ovšem na druhou strany, Face ID je mezi uživateli velice oblíbené, a tak už je docela těžké představit si, že by se Apple u nadcházejících iPhonů vrátil k Touch ID.

Brali byste Touch ID v displeji, nebo vám vyhovuje spíše Face ID?

iphone-8-touch-id-display-fb

Dnes nejčtenější

.