Zavřít reklamu

Apple už několik let pracuje na autonomní technologii. Původně plánoval sestavit vlastní automobil, ale nakonec od projektu upustil a začal se věnovat pouze autonomnímu systému, který potom poskytne výrobcům automobilů. Apple si před několika dny najal nezávislou expertku na vozidla, která předtím pracovala jako senior inženýrka ve společnosti Waymo spadající pod křídla Googlu.

Apple sice potvrdil, že se do jeho týmu přidala Jaime Waydo, nicméně odmítl poskytnout podrobnější informace o tom, na čem by měla Waydo konkrétně pracovat.

Waydo byla jakožto vedoucí systémového inženýrství ve Waymo zodpovědná za ověřování bezpečnosti prototypů. Pokud byly prototypy dostatečně bezpečné, mohly být zahájeny testy na silnicích v Phoenixu.

Předtím, než nastoupila do společnosti Waymo, působila více než deset let jako senior inženýrka ve společnosti Jet Propulsion Laboratory, která spadá zase pod NASA.

Apple chce zřejmě pokročit ve vývoji autonomního systému pro vozidla. Jak jsme už zmínili, měl původně ambiciózní plány vyrobit vlastní plně autonomní automobil, ale nakonec plány zmenšil a přesunul pozornost na samořídící software, který testuje na vozidlech Lexus.

lexus self driving fb

Dnes nejčtenější

.