Zavřít reklamu

Každý z nás už někdy chtěl někomu poslat nějaký soubory či fotografii. V případě, že používáte iOS, můžete dokumenty jednoduše mezi Apple zařízeními přenášet pomocí AirDropu. Pokud ale chcete něco sdílet například na Facebooku či někomu poslat zprávu s fotografií na Messenger, musíte udělat o pár kroků navíc. Většinou fotografie sdílíme z aplikace Fotky, kde klikneme na ikonu sdílení a z posouvacího menu si zvolíme, kam chceme soubory zaslat. Víte ale o tom, že tohle posouvací menu si můžete jednoduše přizpůsobit? Pokud jsou aplikace, přes které chcete data sdílet příliš vpravo a rádi byste je přesunuli tak, abyste je zbytečně nemuseli hledat, tak určitě čtěte dále. Podíváme se totiž na to, jak si menu sdílení přizpůsobit k obrazu svému.

Jak si přizpůsobit menu sdílení

Jelikož velice často sdílím fotografie a videa skrze Messenger, tak mě celkem štvalo, že se ikona Messengeru nachází v menu sdílení příliš vpravo. Naštěstí jsem našel způsob, pomocí kterého si tohle menu můžeme jednoduše upravit. Stačí u určité fotografie kliknout na možnost sdílení a poté, co se objeví menu sdílení, podržíme prst na aplikaci, kterou chceme přesunout. Je to velice podobné jako přesouvání aplikací na domovské obrazovky vašeho iOS zařízení. Po přizpůsobení menu sdílení se rozpoložení uloží. Nyní, když budete chtít znovu sdílet nějakou fotografii, tak se vám mezi prvními aplikacemi zobrazí ty aplikace, které používáte nejvíce.

V dnešní době je zvykem, že si chceme všechno co možná nejvíce ulehčit. Je to především proto, že není na nic čas a vše musí být hotovo rychle. Pomocí tohoto triku si ušetříte pár sekund, postupem času možná i několik minut vašeho života, což už zní velice dobře.

fokty ios

Dnes nejčtenější

.