Zavřít reklamu

Zdá se, že se 13” MacBooky Pro z roku 2017 potýkají s poměrně zajímavým problémem, který se Applu podařil odhalit až nedávno. Vyplývá to minimálně ze zprávy, kterou Apple distribuoval do svých Apple Storů a k autorizovaným servisům. Tu se totiž dnes podařilo získat portálu MacRumors, díky kterému tak nyní o problému víme i my.

Problém MacBooků je vcelku zajímavý. Mělo by se jednat o to, že pokud v MacBooku selže SSD jednotka, musí být vyměněna společně se základní deskou počítače. Přesně tentýž postup je pak nutný provést i v případě, že selže základní deska. Bohužel však ze získané zprávy nevyplývá, jak velké procento prodaných MacBooků je tímto problémem zasaženo a ani to, proč je vždy potřeba vyměnit oba komponenty zároveň.

Podle zprávy by se měl problém týkat jen MacBooků Pro pro rok 2017 s 13” displejem a klasickou klávesnicí. Vlastníci notebooků s Touch Barem si tak mohou mnout alespoň protentokrát ruce. Závada se jich totiž podle všeho netýká. Pokud však vlastníte rizikový model a zaznamenali jste nějakou závadu, která by mohla s tímto problémem souviset, měli byste mít podle všeho nárok na bezplatnou opravu. Tu si můžete zajistit skrze zákaznickou podporu Applu po telefonu či mailem. 

Ačkoliv je celá závada vcelku nepříjemná, nejspíš nebude úplně rozsáhlá, jelikož jsme o ničem podobném v minulosti zatím neslyšeli. Důvod k obavám tohoto Macu tak rozhodně mít nemusíte. Krom toho, že nejspíš existuje poměrně malé riziko, že na takto vadný kus narazíte, je totiž vcelku pravděpodobné, že již Apple začal problém řešit a lehce upravil výrobní proces. Napovídala by tomu alespoň několikadenní prodleva v dodávkách MacBooků před WWDC, kterou jsme si vysvětlovali příchodem aktualizovaných Maců. Apple však mohl tuto mezeru využít ke zcela jinému důvodu. 

macbook-pro-13-2016-non-touch-review

Dnes nejčtenější

.