Zavřít reklamu

Apple koncem května vydal iOS 11.4, přičemž aktualizace přinesla souběžné ozvučení více místností s AirPlay 2, podporu pro stereofonní párování HomePodů, zprávy na iCloudu, opravy chyb a další vylepšení. Pokud jste však ještě své zařízení neaktualizovali, po přečtení následujících řádků to možná ani neuděláte.

Spousta uživatelů si po přechodu na iOS 11.4 začala stěžovat na problémy s výdrží baterie. Zdá se, že se to týká všech modelů od iPhonu 6 až po iPhone X.

Systém iOS 11, který spatřila světlo světa v loňském roce, představoval pro iPhone a iPad obrovskou aktualizaci s mnoha změnami v uživatelském prostředí. Od počátečního vydání se však uživatelé museli vypořádat s celou řadou chyb a závad. Apple se postupně problémů zbavoval dalšími a dalšími aktualizacemi, nicméně i tak se vždy nějaká chybička vloudí.

iOS 11.4 rychle vybíjí baterie

„Můj iPhone 6 fungoval perfektně, dokud jsem neaktualizoval na iOS 11.4, a už od chvíle, kdy jsem to udělal, se začala baterie rychle vybíjet, aniž bych telefon vůbec používal,“ uvádí jeden z uživatelů na fóru podpory Applu.

Další uživatel uvedl, že mu většinou baterie iPhonu 6s vydržela více než 24 hodin, pokud zrovna nepoužíval Mapy. „Po upgradu na iOS 11.4 mám po 11 hodinách 2 % baterie,“ posteskl si.

Zdá se, že iOS 11.4 vybíjí baterie rychleji u všech modelů. Stěžují si totiž i majitelé iPhonu 7, iPhonu 7 Plus, iPhonu 8, iPhonu 8 Plus, ba dokonce i iPhonu X.

Stojí za problémy Wi-Fi?

Někteří uživatelé doporučují vypnout Wi-Fi, případně přepnout ze sítě 5 GHz na 2,4 GHz. Postižení uživatelé však tvrdí, že ani jedna z uvedených možností nemá na výdrž baterie vliv. Apple se k situaci prozatím nevyjádřil.

Dobrou zprávou je, že pokud se vám rychle vybíjí baterie na iPhonu, nejedná se o hardwarový problém. Špatnou zprávou je, že budete muset počkat až na další aktualizaci, protože Apple přestal podepisovat iOS 11.3.1, a tak se na starší verzi po aktualizaci na iOS 11.4 už nevrátíte. Jelikož však již běží beta testování iOS 11.4.1, je záchrana na dohled.

iOS 11.4 FB 2

Dnes nejčtenější

.