Zavřít reklamu

Zatímco jsme si ještě před pár lety nedokázali představit, že bychom mohli využívat iPhony s displejem větším než 4”, příchodem “pluskových” verzí se pohled jablečných uživatelů na obří plácačky zcela změnil a jejich obliba raketově vzrostla. 5,5” model, který byl ještě pár let zpět pro mnohé z nás naprosto nepředstavitelný, si totiž našel v portfoliu Applu skutečně nezastupitelnou pozici, která rok od roku sílí. Není se však čemu divit. Větší displej může některým uživatelům výrazně usnadnit jejich používání iPhonu, větší baterie zajistí o pár hodin delší výdrž a vylepšení v podobě duálního fotoaparátů u loňského a předloňského “pluska” zaujme nejednoho milovníka fotografií. Když proto představil vloni Apple iPhone X, svět se takřka ihned začal ptát, kdy se dočkáme i jeho větší varianty Plus. A právě ta dorazí již letos.

S příchodem “pluskového” iPhonu X již nějakou dobu počítáme i díky několika zajímavým únikům. Displej tohoto giganta by měl zabírat celou přední stranu a bude dosahovat 6,5”. Apple u tohoto modelu sáhne po OLED panelu, který se mu velmi osvědčil u loňského iPhonu X. Krom “zaručených” věcí by ale mělo nové “plusko” přinést přeci jen něco navíc. Redaktorům z Forbesu se totiž dostaly do rukou velmi zajímavá schémata iPhonu X Plus, která potvrzují novinku, se kterou se počítalo spíš pro příští rok – trojitý fotoaparát.

Jak můžete sami na prvním obrázku v galerii vidět, schéma znázorňuje tři objektivy pod sebou, přičemž prostřední objektiv by měl nahradit kulatý blesk, který můžeme vidět na duálním fotoaparátu u iPhonu X nyní. Jak však Apple vyřeší osvětlení při focení je ze schémat záhadou. Krom mikrofonu a tří objektivů totiž již nic neprozrazuje. 

Schémata též potvrzují to, že se iPhone X Plus vejde do těla “plusek” z minulých let, což je jistě velmi dobrá zpráva. Na druhou stranu se však dal podobný úspěch po loňském roce, kdy se iPhone X oproti iPhonu 8 též moc nezvětšil, očekávat. Pokud vám tedy velikost iPhonu Plus vyhovuje, můžete začít pomalu slavit (a šetřit).

Levný iPhone jen s klasickým fotoaparátem

Krom schématu iPhonu X Plus se objevilo i schéma levného 6,1” iPhonu s LCD displejem. Ten bude sice také disponovat bezrámečkovým designem, jeho záda však ozdobí jen klasický jednoobjektivový fotoaparát. Cenu by měla srazit i absence 3D Touch a možné použití levnějšího materiálu na výrobu rámečku. Bezdrátové nabíjení a skleněná záda by však měla u tohoto modelu zůstat. 

Uvidíme, zda je tedy únik dvojice schémat pravdivý a skutečně nám odhalil zajímavé detaily o letošních jablečných telefonech. Použití trojitého fotoaparátu u iPhonu X Plus by však skutečně dávalo logiku. V minulých letech totiž představovala “plusková” řada prémiovější model právě díky duálnímu fotoaparátu, takže by se mohl tohoto modelu Apple přidržet i letos a ukázat, že kdo chce nejlepší produkt z jeho portfolia, musí volit právě “plusko”, které bude nejspíš i nejdražší. 

iphone-x-plus-concept-07

Dnes nejčtenější

.