Zavřít reklamu

Před několika týdny jsme vás informovali o tom, že se po několika dlouhých letech konečně uzavírá spor mezi Samsungem a Applem týkající se porušení designových patentů. Porota soudu v květnu rozhodla, že jihokorejská společnost je povinna zaplatit kalifornskému gigantu částku 539 milionů dolarů. Ovšem ukázalo se, že sedmiletá válka ještě neskončila, protože Samsung odmítl zaplatit soudem stanovenou částku a proti rozhodnutí se odvolal.

Samsung v 34stránkovém dokumentu požaduje zrušení rozsudku. Podle jeho slov verdikt poroty nebyl podložen důkazy. Samsung stále trvá na tom, že důkazy nasvědčují tomu, že by měl Applu zaplatit pouze 28 milionů dolarů namísto 539 milionů.

Samsung argumentuje úplně stejnými body jako u soudu. Opět zdůraznil, že škoda by měla být vyčíslena na základě jednotlivých okopírovaných prvků, jako jsou přední kryt a displej. Zatímco Apple požadoval, aby byla škoda stanovena na základě celkového zisku z prodeje smartphonů, které porušily patenty.

Samsung také požaduje zpět 145 milionů dolarů za porušení patentu týkajícího se multi-touch, za který kdysi zaplatil Applu. Protože byl patent později zrušen, podle Samsungu by měl Apple danou částku vrátit. Apple má na návrh zareagovat do 21. června, přičemž slyšení bylo naplánováno na 26. července.

Samsung-Galaxy-S8-vs-Apple-iPhone-7-Plus-camera FBjpg

Dnes nejčtenější

.