Zavřít reklamu

Jeden z najznámejších režisérov dnešnej doby, J.J. Abrams sa rozhodol etablovať na scéne videoherného priemyslu. So svojou spoločnosťou Bad Robot zakladá hernú divíziu, v snahe priniesť hráčom originálne a exkluzívne herné tituly. V tejto iniciatíve sa dočkal podpory zo strany veľkých hráčov ako sú Warner Bros a Tencent. Herné počiny zo štúdia s príznačným názvom Bad Robot Games budú distribuované na platformu PC, no dočkajú sa ich aj hráči preferujúci konzolový a mobilný gaming.

Podľa slov Bad Robot Games, sa ich tvorba bude zameriavať výlučne na exkluzívne herné počiny. V spojení s tradičnými vývojármi hier, má spoločnosť v pláne angažovať známe osobnosti v podobe spisovateľov, hercov, hudobníkov a vizuálnych umelcov. K tomu majú samozrejme dopomôcť aj dlhoročné skúsenosti samotného J.J. Abramsa, ktorý sa v zábavnom priemysle podpísal veľkými písmenami.

Bad Robot sa už v minulosti snažil presadiť v tvorbe herných titulov a interaktívnych zážitkov. Nová herná divízia je však omnoho odhodlanejšia a disponuje viacerými prvkami, ktoré majú dopomôcť k unikátnym výsledkom na poli videohier a virtuálnych zážitkov.

Kooperácia s vyšie spomínanými spoločnosťami má zaručiť širokospektrálnu distribúciu, pričom Warner Bros bude mať na starosti západný trh a Tencent sa zameria na čínsky okruh. Tencent si túto spoluprácu do budúcna viac než pochvaľuje a bude sa popri vlastných projektoch snažiť o prínos kvalitných herných titulov z produkcie Bad Robot Games čínskym fanúšikom. Okrem populárnej masovej stratégie Honor of Kings, ktorá je priamym výsledkom produkcie Tencent, firma vlastní aj developerov Riot Games, ktorí sú tvorcami hry League of Legends a takisto Supercell, vývojárov titulu Clash of Clans. Tencent tiež operuje určitým podielom v Epic Games, ktorí sa zaslúžili o fenomén Fortnite.

Napriek tomu, že zatiaľ neboli ohlásené žiadne pripravované projekty, Abrams prehlásil, že sa na produkcii bude podieľať čo najväčším dielom. „Považujem sa za obrovského fanúšika videohier a stále som závidel herným vývojárom možnosť podieľať sa na úžasných projektoch, ktoré nám každoročne prinášajú. Chystáme sa zdvojnásobiť svoj záväzok voči hernej komunite a prispieť kvalitnými titulmi tým, čo robíme najlepšie,“ uvádza J.J. Abrams vo svojom vyhlásení.

Uvidíme akých počinov, či už na platforme mobilných telefónov alebo na PC/Mac, sa od známeho režiséra dočkáme. O tom, že sa Abrams radí k špičke režisérskej obce sme sa mohli presvedčiť v jeho projektoch ako napríklad Westworld, Fringe alebo vybrané diely Star Wars ságy. Novovytvorená herná divízia Bad Robot Games bude určite vítaným prírastkom do sveta videohier.

Abrams

Dnes nejčtenější

.