Zavřít reklamu

Velmi oblíbenou sociální síť Instagram čeká nejspíš velká změna, která by mohla změnit její dosavadní vnímání uživatelskou základnou. Zatímco nyní je totiž valnou většinou z nich využívána pro sdílení fotek a videí z jejich života, v budoucnu bychom na ní mohli vídat dlouhá videa, která by se měla podobat například těm na YouTube. Právě tomu by totiž rád Instagram svým způsobem konkuroval.

Ačkoliv je tato zpráva velmi čerstvá a není zatím potvrzena ani samotným Instagramem, zdroje portálu TechCrunch prozradily, že se Instagram skutečně chystá soupeřit s YouTube či Discover sekcí Snapchatu. Těšit bychom se prý měli na až hodinová videa s rozličným obsahem od nezávislých tvůrců (čili po vzoru YouTube), ve kterém by si měl každý najít svůj šálek kávy. Videa se budou přehrávat na telefonech kvůli lepšímu zážitku vertikálně a poběží ve 4K rozlišení. 

V budoucnu bychom se mohli na videa z Instagramu dívat na i takovéto Apple TV:

Jsi YouTuber? Ne, Instagramer! 

Novinku by údajně Instagram rád zprvu veřejnosti prezentoval skrze největší hvězdy sociálních sítí, které by diváky na tento obsah nalákaly. Ti by jej pak měli následně “hltat” jako konkurenční YouTube. Údajně však nemáme očekávat žádné počiny, kterými by se snažil Instagram konkurovat například Netflixu či HBO. Pokud jste si tedy začali brousit například na Instahry o trůny, máte smůlu. Je totiž vcelku jasné, že soupeření s takovýmito společnostmi by stálo Instagram obrovské finanční prostředky, jejichž vydání pro něj nyní nemá smysl. 

Co se týče výdělku za videa pro jejich tvůrce, o tom se prý v Instagramu ještě diskutuje. Není totiž úplně jasné, jak bude tato novinka pracovat s reklamami, respektive jak je bude vkládat do videí. Nicméně se dá s téměř stoprocentní jistotou říci, že i Instagram tvůrce videí finančně odmění. 

Bude velmi zajímavé sledovat, s čím na nás tedy tato oblíbená sociální síť vyrukuje. Jasno bychom však mohli mít již za 13 dní, tedy konkrétně 20. června. Právě v tento den totiž prý Instagram novinku uvede. Nechme se tedy překvapit. 

Illustrations Of Facebook Inc.'s Instagram As App Changes Its Look

Dnes nejčtenější

.