Zavřít reklamu

Zhruba třicet analytických společností, mezi nimiž jsou i Barclays, Deutsche Bank či Goldman Sachs, naznačuje, že v nadcházejících dvanácti měsících dojde k poklesu ceny akcií Applu. Předpovědi přicházejí v okamžiku, kdy se Apple blíží k tomu, aby se stal první americkou firmou s tržní hodnotou jeden bilion dolarů.

Od začátku roku akcie cupertinské společnosti vzrostly o zhruba 13 %. Ovšem k dosažení významného milníku potřebují ještě něco okolo 6 %. To by ale mohl být celkem oříšek. Analytici totiž tomuto růstu moc nakloněni nejsou.

Podle společnosti KeyBanc se hodnota akcie Applu zastavila momentálně na 192 dolarech, kdežto podle společnosti Goldman Sachs, která oceňuje akcie neutrálně, je hodnota akcie pouze 161 dolarů. Obě společnosti si pak myslí, že růst nepřijde.

Dalšími analytickými společnostmi, které si myslí, že dojde k poklesu cen akcií jablečné firmy, jsou KeyBanc, Bernstein, Atlantic Equities, Raymond James, Global Equities Research, Rosenblatt, Instinet/Nomura, Mizuho Securities, BMO, Deutsche Bank, Barclays a Goldman Sachs.

Abychom však nezůstávali pouze u negativních zpráv, tak jsou i analytické společnosti, které si myslí, že cena akcií poroste. Podle společnosti Monness vzroste hodnota akcie v následujících měsících na 235 dolarů, dále Merrill Lynch předpovídá 225 dolarů a DA Davidson zase 220 dolarů.

Těžko v tuto chvíli říci, proč jsou některé analytické společnosti přesvědčeny o tomto ne příliš radostném scénáři. Podle předpokladů by totiž měl Apple i letos zažít zlaté časy a podzimním představením nových iPhonů rozpoutat hotové šílenství, které by mohlo cenu jeho akcií vystřelit zase o pár úrovní výše. Že by však analytici Applu v tomto ohledu opět nevěřili jako tomu bylo například v prvním čtvrtletí tohoto roku? Uvidíme.

apple-stock-akcie-fb

Dnes nejčtenější

.