Zavřít reklamu

Pokud jste před pár dny úspěšně aktualizovali na macOS High Sierra 10.13.5 a nebo jste si po pondělní konferenci WWDC 2018 na váš Mac nebo MacBook nainstalovali macOS 10.14 Mojave, můžete od této doby plně využívat zprávy na iCloudu. Díky této novince máte zprávy, které odešlete z iPhonu, okamžitě na Macu. iCloud však umožňuje i jejich skvělou zálohu a správu, což v praxi znamená, že pokud na iPhonu či Macu jednu zprávu smažete, do pár vteřin je smazaná ze všech zařízení, ve kterých jste s iCloudem přihlášeni. V mém případě mi ale po aktualizaci macOS stále zprávy na iCloudu nefungovaly a nemohl jsem přijít na to, proč. Po chvilce hledání jsem na to přišel a pokud i vám zprávy na iCloudu na Macu nefungují, jste tady správně. Jak tedy na to?

Jak na Macu povolit zprávy na iCloudu

Aby na vašem Macu nebo MacBooku fungovaly zprávy na iCloudu, je třeba tuto funkci prvně povolit. To uděláme tak, že otevřeme aplikaci Zprávy a v horní liště klikneme na tučnou možnost Zprávy. Po rozkliknutí vybereme z rozevíracího menu možnost Předvolby… Poté se v horním menu nového okna přepneme do záložky iMessage a aktivujeme možnost Zapnout Zprávy na iCloudu. Pokud vám i přesto zprávy na iCloudu nefungují, zkuste ještě v předvolbách zaškrtnout váš e-mail pod nadpisem Pro zprávy jste k zastižení na adrese. Poté by vám měly zprávy na iCloudu fungovat na 100 %.

Zprávy na iCloudu už jsem měl možnost vyzkoušet i v minulosti, jelikož jsem dlouhou dobu testoval betaverze systémů macOS 10.13 High Sierra, ve kterých se tato funkce objevila dříve, než v oficiálním vydání. Dle mého názoru jsou zprávy na iCloudu parádní funkcí a pokud střídavě používáte váš iPhone společně s Macem nebo MacBookem, určitě je rádi využijete.

zpravy_icloud_fb

Dnes nejčtenější

.