Zavřít reklamu

Apple na dnešním WWDC tradičně představil nové operační systémy. Konkrétně jde o iOS 12 a macOS Mojave. Nejnovější verze internetového prohlížeče Safari bude obsahovat zajímavé nástroje na ochranu Vašeho soukromí.

Takhle bude vypadat nový iOS 12, který byl představen na dnešnim WWDC:

Při brouzdání internetem se občas stane, že „zaškobrtnete“ například o tlačítko „To se mi líbí“, „Sdílet“ apod. Druhé straně samozřejmě ihned přijde notifikace a může se tak stát, že se o vás začne nějakým způsobem zajímat.

Nyní se Vás Safari po kliknutí na obdobné tlačítko zeptá, zda takovou operaci chcete vážně provést. Po kliknutí na ikonku se totiž nově objeví okno s varováním, že po kliknutí mohou být sledováni a dostanete na výběr, zda informace o Vás chcete uchovat jako soukromé.

Při brouzdání na internetu za sebou zanecháváte určitou stopu známou jako „digitální otisky prstů“, podle kterých vás lze vystopovat. To by se ale mělo podle slov Craiga změnit a stopy, které za sebou při brouzdání na internetu zanecháte, k vám již nikoho přivést nemohou. Pokud by totiž po nich někdo šel, záhy zjistí, že stopy z vašeho Macu vypadají na chlup stejně jako stopy z dalších x desítek Maců.

safari-security-fb

Dnes nejčtenější

.