Zavřít reklamu

Apple se na včerejší vývojářské konferenci WWDC vůbec nezmínil o tolik očekávané nabíjecí podložce AirPower. Původně se spekulovalo o tom, že cupertinská společnost na konferenci oznámí, kdy přesně zahájí prodej bezdrátové podložky, ale nakonec se tak nestalo. Apple pouze představil nové verze svých systémů iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 a macOS 10.14.

Apple představil v loňském roce na WWDC 2017 i hardware, ovšem v letošním roce se zaměřil výhradně na software. Jediným hardwarem, o němž se zmínil, byl řemínek Pride Edition pro Apple Watch.

Je tomu už devět měsíců, co Apple představil AirPower. Bezdrátová podložka spatřila světlo světa na zářijové konferenci, kde byly představeny také modely iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. Apple tehdy řekl, že AirPower se do prodeje dostane během roku 2018, nicméně neupřesnil konkrétní datum. Všichni si mysleli, že se začne prodávat v první polovině roku, ale zřejmě tomu tak nebude.

AirPower je unikátní bezdrátové nabíjecí příslušenství založené na standardu Qi. Dokáže současně nabíjet až tři zařízení – iPhone, Apple Watch a AirPods. Prozatím není jasné, proč Apple pracuje na AirPower tak dlouho, ale mohlo by to být způsobeno tím, že uvnitř kombinuje různé technologie nabíjení. Apple Watch Series 3 se totiž nenabíjí skrze technologii Qi, takže Apple musí sloučit několik formátů bezdrátového nabíjení.

Prozatím nevíme, kdy Apple plánuje prodávat AirPower. Mohlo by tomu být až v září, kdy představí i nové modely iPhonů. Ale je možné, že během léta ještě vydá tiskovou zprávu, ve které oznámí zahájení prodeje.

airpower fb

Dnes nejčtenější

.