Zavřít reklamu

Apple každoročně poskytuje stipendia na vývojářskou konferenci WWDC, a to konkrétně studentům a členům organizace STEM, kteří nemají 1 599 dolarů na to, aby si koupili vstupenku. Všichni, kteří získali stipendium, mají zdarma nejen vstup na WWDC, ale také ubytování a členství pro vývojáře. CEO cupertinské společnosti Tim Cook zveřejnil video vztahující se právě ke stipendiím, ve kterém je vidět i několik vítězů včetně jejich aplikací.

Cook si ve videu povídá s vítězi stipendií o jejich aplikacích. Studenti mu ve stručnosti navíc popisují projekty, na nichž momentálně pracují. Jen pro představu. Jednou z aplikací, díky které student získal stipendium, je UV Safe, která vám pošle oznámení na telefon, abyste použili ochranu proti slunečnímu záření, a to na základě UV indexu místa, kde se zrovna nacházíte. Cook na Twitteru u videa, které můžete vidět níže v tomto článku, napsal: „Nic vás neinspiruje více než svěží nápady.“

WWDC 2018 odstartuje už za několik hodin, a to konkrétně v 19:00 hodin našeho času. Keynote se odehraje v San Jose v Kalifornii. Vývojáři a další účastníci přijeli do Kalifornie už o víkendu. Tak se těšte na večer, podáme vám čerstvé informace o tom, co Apple představil.

wwdc tim cook fb

Dnes nejčtenější

.