Zavřít reklamu

Vypadá to, že vývoj brýlí pro AR/VR je nyní pro Apple velmi důležitým projektem, který chce světu představit již v dohledné době. Ostatně, svědčí o tom i obrovská účast jablečných inženýrů na akci Display Week, na které se údajně zajímali krom displejů pro smartphony i o řešení pro různé headsety a podobné produkty, čímž nepřímo práci na chytrých brýlích potvrdili. Že Apple na tomto projektu skutečně pracuje pak potvrzuje i nábor zaměstnanců na místa, která jsou právě pro vývoj tohoto typu produktu potřebná.

Redaktorům z 9to5mac se podařilo narazit na poměrně zajímavé nabídky pracovních pozic pro 3D U3 Frameworks inženýry, kteří by měli podle popisku pozice vyvíjet technologie, které povedou k nové generaci interaktivních zkušeností pro jablečnou platformu. Apple dále vysvětluje, že osoba, která bude na tuto pozici najata, bude vytvářet software a bude pracovat s rozšířenou a virtuální realitou v ARKitu a Metal 2. Právě o těchto věcech se zmiňovaly zdroje z minulých týdnů v čele s agenturou Bloomberg a několika analytiky, kteří příchod brýlí pro AR/VR předpovídají.

Koncept Apple Glass od iDropNews:

Minulý rok v listopadu svět obletěla například zpráva o vývoji zcela nového operačního systému nazývaného rOS, který poběží právě v headsetu od Applu. Ačkoliv o tomto systému příliš mnoho nevíme, měl by alespoň částečně vycházet z iOS. V reakci na hledání zaměstnanců na již zmíněné pozice se pak nechal reportér Mark Gurman z Bloombergu slyšet, že jsou tito lidé hledání právě na práci na systému rOS. 

Samozřejmě je v tuto chvíli velmi těžké říci, kdy bychom se prvních vlaštovek tohoto typu mohli na pultech obchodů dočkat. Ve světě se však čile spekuluje o roce 2020 či 2021 jako velmi pravděpodobném termínu představení. Vše se ale samozřejmě může ještě výrazně změnit, jelikož jsme při nejoptimističtějších vyhlídkách od představení zhruba dva roky. 

apple-glass-fb

Dnes nejčtenější

.