Zavřít reklamu

Hry zachytávajúce mód Battle Royale výrastli doslova ako huby po daždi. Mnoho herných vývojárov sa na hernom štýle snaží postaviť základy pre stále novšie tituly, no vo väčšine prípadov sa jedná o výstrely do prázdna. Táto skutočnosť je nepochybne ovplyvnená pôsobením dvoch obrovských kohútov na jednom smetisku. Playerunknown’s Battlegrounds, alebo ak chcete PUBG sa posledné mesiace doťahuje s fenoménom Fortnite o poprednú priečku najpopulárnejšej hry, naprieč viacerými platformami. Určite ste si aj vy všimli hromadu podobností, ktorými obe hry disponujú. Je jasné, že Battle Royale štýl hry nie je záležitosťou jediného štúdia, no similarít v prípade spomínaného počinu z dielne Epic Games sa už nakopilo cez mieru znesiteľnosti. Tvorcovia hry PUBG preto ženú Epic pred súd.

Bluehole a PUBG Corp. sa týmto krokom vyhrážali už po dlhšiu dobu. Prvotné výčitky boli proti Epicu namierené už v minulom roku, keď sa hlavným jablkom sváru stala skutočnosť pridania Battle Royale módu do hry Fortnite. Dôvodom k žalobe má byť obmedzovanie možností pri tvorbe hry a porušovanie copyrightu.

Načasovanie súdneho procesu je z pohľadu PUBG Corp. viac než brilantné, nakoľko sa Epic Games v najbližšej dobe chystá expandovať na ázijskom trhu. V rozšírení operovania by mali Fortnite zastrešovať developeri a publisheri z Neowiz, tvorcovia známeho masového multiplayeru Bless Online. No vzhľadom na žalobu je tento postup otázny, obzvlášť preto, že je namierená špecificky na divíziu Epic Games Korea.

Šance na úspech síce nie sú ktovieako veľké, no vo svete herného priemyslu je možné všetko. PUBG sa odvoláva predovšetkým na prehnané podobnosti v užívateľskom rozhraní a plagiátorstvo v prípade dostupných položiek. Uvidíme ako sa bude celý proces vyvýjať. Výhra Bluehole a PUBG Corp. by každopádne znamenala rapídne premiešanie kariet na poli hier využívajúcich mód Battle Royale.

PUBG vs Fortnite

Dnes nejčtenější

.