Zavřít reklamu

Apple by měl v příštím roce představit iPhone s trojitým zadním fotoaparátem, tak alespoň uvádí analytik Jialin Lu ze společnosti Deutsche Securities. Lu je přesvědčen, že systém s trojitým objektivem umožní pokročilé 3D snímání pomocí stereoskopického pohledu, přičemž dva objektivy dokážou pořídit snímky jednoho a toho samého objektu z různých úhlů. Triangulační metoda by se potom používala ke zjištění vzdálenosti mezi iPhonem a objektem.

Současný iPhone X má ve přední části systém TrueDepth, který slouží ke snímání obličeje, přičemž ke stejným účelům by mělo fungovat i 3D snímání zadního fotoaparátu. Zároveň by měla technologie sloužit k rozšířené realitě, která by měla díky ní být daleko propracovanější a realističtější. Ostatně, na tom si Apple zakládá. CEO cupertinské společnosti Tim Cook opakovaně vyjádřil hluboký zájem o rozšířenou realitu. V loňském roce vydal kalifornský gigant platformu ARKit, která umožňuje vývojářům vytvářet AR aplikace pro iPhony a iPady.

Podívejte se, jak by vypadal iPhone s kamerou se třemi čočkami podle iDropNews a Martina Hájka:

Dokonalé fotografie vzdálených objektů 

Podle Lu by měla třetí čočka pravděpodobně větší ohniskovou vzdálenost pro lepší zvětšení. Jablečný telefon by tak poprvé umožnil 3× optický zoom na iPhonu, což by uživatelům umožnilo zvětšit až třikrát obrázek v hledáčku, aniž by se snížila kvalita, jako tomu bývá u digitálního zoomu. Pro srovnání, iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus a iPhone X jsou vybaveny 2× optickým zoomem.

Prvním smartphonem s trojitým fotoaparátem se stal Huawei P20 Pro, jehož primární čip má 40 megapixelů, druhý monochromatický čip má 20 megapixelů a třetí barevný čip má 8 megapixelů s 3× optickým zoomem.

Stejného názoru je také analytik Jeff Pu ze společnosti Yuanta Securities, který očekává, že Apple v příštím roce představí minimálně jeden model s trojitým fotoaparátem.

trojity fotak iphone

Dnes nejčtenější

.