Zavřít reklamu

Čínská společnost Xiaomi v letošním roce oslavuje 8 let existence, přičemž při této příležitosti představí 31. května zařízení Xiaomi Mi 8, které bychom mohli tak trochu nazvat jako čínský iPhone X. Výrobce totiž od kalifornského giganta okopíroval vertikálně orientovaný fotoaparát a výřez v horní části displeje, ovšem tím seznam okopírovaných věcí ještě nekončí. Podobně jako iPhone X, tak i Xiaomi Mi 8 má systém pro rozpoznávání obličeje, díky němuž Xiaomi vytvořilo vlastní verzi Animoji.

Xiaomi zveřejnilo na sociální síti Weibo příspěvek, v němž naznačil, že přinese velkou vlnu roztomilosti, čímž mělo na mysli animované emoji vypadající podobně jako Animoji od Applu. Xiaomi nabídne spoustu roztomilých zvířátek včetně vlastního maskota. V galeriích pod tímto odstavcem můžete porovnat originální Animoji od Applu s těmi, které připravuje Xiaomi.

Takto vypadají Animoji od Applu:

Takto budou Animoji od Xiaomi vypadat:

V tomto okamžiku se nezdá, že by přístroj Xiaomi Mi 8 přinesl něco revolučního, pouze čínská společnost slepě okopírovala Apple, stejně jako například Samsung a Asus. Xiaomi Mi 8 se však nezačne prodávat ještě na americkém trhu, a to kvůli porušení patentů.

Pokud jde o hardware, disponuje čipem Snapdragon 845 od Qualcommu, 6 GB či 8 GB RAM a 128GB vnitřním úložištěm. Co se týká softwaru, poběží na Androidu 8.1 Oreo. Očekává se, že do prodeje se dostane začátkem června a bude stát 470 dolarů.

xiaomi animoji fb

Dnes nejčtenější

.