Zavřít reklamu

Mobilní platební metody se těší ve světě čím dál větší oblibě. Díky nim totiž nemusí lidé myslet na to, zda mají s sebou dostatek hotovosti či platební kartu, ale pouze telefon. Ten však má valná většina z nás u sebe prakticky neustále, takže je placení skrze něj velmi vítaným benefitem. To si samozřejmě uvědomuje čím dál více institucí, které začínají mobilní platební metody podporovat. Skvělým příkladem je například nedávný krok Londýna.

V britské metropoli není nouze o různé pouliční hudebníky, kteří průchod londýnskými ulicemi turistům i tamním obyvatelům zpříjemňují. Ti jim pak mohou na oplátku přispět pár drobných, čímž jejich výkony ocení. Příspěvek těmto umělcům však je zpravidla spíše hotovost. To se ale nyní v Londýně mění. Primátor Londýna totiž spustil iniciativu, díky které mohou nově hudebníci přijímat finanční dary i přes Apple Pay.

Věděli jste, že s Apple Pay můžete platit i přes Apple Watch?:

Celý systém funguje velmi jednoduše. Pomocí speciálních terminálů, které jsou z dílny společnosti iZettle (ta s celou iniciativou spolupracuje), si umělci nastaví, jak vysoký dar přes Apple Pay přijímají a voilà, vše je hotovo. Na displeji terminálu začne svítit požadovaná částka a lidé, kteří ji chtějí umělcům přispět, pak mohou jen jednoduše přiložit Apple Watch či iPhone a dar zaslat. Lepší obrázek si můžete udělat z fotografie pod tímto odstavcem.

busker

Nápad je to velmi zajímavý, nemyslíte? Faktem však je, že podobné věci se již ve světě nějaký pátek objevují. Není tomu totiž tak dávno, co jsme vás informovali například o tom, že se Apple Pay začíná přijímat i v kostelech. Snad se tedy i u nás dočkáme brzy jeho spuštění alespoň v obchodech. 

busker

Dnes nejčtenější

.