Zavřít reklamu

Denne sa vám snažíme prinášať najlepšie perličky z herného prostredia mobilných telefónov. O  príspevok do tejto kategórie sa postaralo aj štúdio ZeptoLab, ktoré prináša zábavný titul orientujúci sa na súboje bojových vozidiel. Ide o akési predimenzovanie známych „robotích zápasov“ do formy po zuby ozbrojených strojov. Tie si môžete sami kupovať, vylepšovať a následne ich postaviť proti nepriateľom či už v hre jedného hráča, alebo v multiplayerových zápasoch proti reálnym protivníkom.

C.A.T.S. prináša gameplay na báze „Machine Constructor“, pričom vašou hlavnou úlohou je presadiť sa v zápasoch bojových strojov na rebríčku úspešnosti. Zápasy sú riešené formou autoplay, čo je jednou z mála chýb, ktorými hra disponuje. Namiesto manuálneho ovládania vášho vozidla tak len sledujete zápas a čakáte, či sa bude vyvýjať vo váš prospech. No na druhej strane je táto funkcia z časti vítaná, keďže pri podobných tituloch dochádza k veľmi častej repetetívnosti herných misií.

V príbehu vystupujú mačacie postavy vo forme antropomorfizovaných mechanikov, majiteľov garáž a hlavne profesionálnych účastníkov bojovej arény. Z počiatku vás môže k hre ovládnuť podobná skepsa ako mňa, no nenechajte sa zastrašiť. Po niekoľkých minútach hrania zistíte, že je hra nákazlivá a bez problémov vám dokáže ukrojiť dlhé hodiny vášho času.

Vylepšovanie je základ

Drvivú väčšinu hry zastupuje zostrojenie a skladanie rôznych mechanických častí v snahe dosiahnuť čo najefektívnejšiu bojovú mašinu. Dostupná je široká škála zbraní cez motorové píly a zdviháky, až po raketomety a katapulty. Jednotlivé komponenty je možné kombinovať na základe torza bojového stroja, ktoré zužuje rozsah nahodených zbraní na určitý počet. Jednoducho povedané, čím väčší a lepší trup vozidla, tým viac bude stroj na bojisku efektívnejší. Dostupná je aj možnosť fusovania jednotlivých častí, pričom ide o kombináciu viacerých vecí do jednej. Diely sú rozlišované vo forme hviezdičiek, pričom platí pravidlo – čím väčší počet hviezd, tým lepší komponent. Kolesá, zbrane a rôzne iné vylepšenia môžete obdržať vo forme platených balíčkov alebo odmien za dokázané výsledky. Okrem mikrotransakcií (ktoré v hre nie sú absolútne potrebné a nepôsobia ako rušivý element) sa k novým dielom môžete dostať aj stávokovaním na zápasy hráčov, alebo plnením určitého druhu výzvy.

Svoje schopnosti je možné vylepšovať aj vo forme predimenzovaného systému bonusov. V tomto prípade sa v minimálnom množstve prejavila aj RPG stránka hry, no pri všetkom ostatnom sa jedná o čistokrvnú akčnú arkádu. Príbeh nehrá v hre žiadnu unikátnu úlohu, no počiatočná automatická asistencia vás zoznámi so všetkým, čo k hraniu C.A.T.S. potrebujete. Zápasy, ktoré sú automatické nie je potrebné nejako obšírne charakterizovať. Aréna, v ktorej sa ocitnete zoči voči svojmu protivníkovi vás zamestná iba na pár sekúnd. Takto krátky časový rámec je viac než postačujúci, nakoľko sú intenzívne súboje bleskovo rýchle. Jediným prípadom sú situácie, v ktorých sa zle nakonštruované vozidlo prevráti alebo zasekne. To však vyriešia približujúce sa steny arény, ktoré automaticky zničia bližšie stojaceho hráča.

V prípade titulu C.A.T.S. nejde o žiaden do neba volajúci unikát hernej stránky smartfónov. Jedná sa však o náramne hravý a zábavný počin, ktorý zastáva vítaný doplnok do digitálnych knižníc nenáročných hráčov. Hra výborne poslúži pri dlhých chvíľach ako partner zamedzujúci nudu a svojim inštinktívnym gameplayom pobaví nejedného majiteľa mobilného telefónu.

  • Hra C.A.T.S. Arena Turbo Stars je dostupná zdarma v App Store pre zariadenia s iOS

[appbox appstore id1208561922]

C.A.T.S.

Dnes nejčtenější

.