Zavřít reklamu

Od představení nové generace iPhonů nás dělí zhruba čtyři měsíce. Není tak pochyb o tom, že práce na těchto zařízení vehementně finišují a mnohé komponenty, se kterých je pak budou dodavatelé Applu sestavovat, začínají chrlit specializované fabriky. Z těch se však podaří čas od času některému ze zaměstnanců vynést poměrně zajímavé informace či fotografie, díky čemuž si mohou fanoušci Applu po celém světě udělat o chystaných modelech poměrně pěkný obrázek. Letošek je však na úniky fotografií komponentů pro chystané iPhony zatím strohý. To by se ale mohlo dneškem alespoň částečně změnit.

Na internetu se objevila velmi zajímavá fotografie, která by měla zachycovat displeje letošních modelů. Podle přispěvatele, který je síť umístil, by se mělo jednat o OLED panely pro 6,1” iPhone X. Zdá se vám to trochu divné? Nejste sami. Doposud se totiž počítalo s tím, že OLED displejem bude osazen pouze menší 5,8” model a “plusko”, který by mělo mít 6,5”. Střední 6,1” iPhone měl pak podle prakticky všech světových analytiků v čele s mimořádně přesným Ming-Chi Kuem dostat klasické LCD. Díky tomu tak mohl Apple jeho cenu snížit na minimum a vytvořit z něj entry model pro ty, kteří nejsou za telefon ochotni zaplatit třicet tisíc korun či jejich ekvivalent v zahraničních měnách. 

Fotografie zachycující displeje si můžete prohlédnout v této galerii. První snímek by měl zachycovat již zmíněný 6,1” OLED panel, další pak digitizér pro iPhone X Plus zachycený před pár týdny:

Samozřejmě je v tuto chvíli velmi těžké říci, zda se skutečně jedná o OLED displeje tohoto rozměru či zda se dokonce vůbec jedná o komponenty pro iPhone X. Zahraniční kolegové z několika webů se však shodují na tom, že přispěvatel, který fotografii na internet nahrál, patří mezi poměrně spolehlivé zdroje a tudíž je skutečně možné, že se právě díváme na část iPhonu, který nám Apple představí v celé své kráse až na podzim letošního roku. 

Letošní podzim by mohl být na jablečné produkty celkově velmi bohatý. Dočkat bychom se totiž měli již zmíněné trojice iPhonů, po jejímž boku by se mohl představit i nástupce veleoblíbeného iPhonu SE. Ten by měl podle dosavadních informací též disponovat bezrámečkovým designem, díky čemuž by do portfolia Applu parádně zapadl. Bezrámečkový design by ale měl přinést například i iPad Pro, na kterém Apple podle všeho též pracuje a chystá se jej představit právě ve druhé polovině tohoto roku. Těšit se ale teoreticky můžeme i na Apple Watch Series 4, o kterých sice mnoho informací nemáme, jejich příchod však rozhodně vyloučen není. To samé v bledě modrém se pak dá říci i o nástupci MacBooku Air, kterým se bude Apple snažit zaujmout především studenty a uživatele, kteří nepotřebují velký výkon, ale přitom si libují v produktech od Applu. 

iPhone X Plus iPhone X SE FB

Dnes nejčtenější

.