Zavřít reklamu
Pokud náš web sledujete dlouhodobě, určitě si pamatujete na zprávy o plánové výstavbě továren Foxconnu v USA, k čemuž se nakonec skutečně odhodlal. Dlouhou dobu jsme však neměli ponětí o tom, co v nich vlastně vyrábí. Později se objevily informace o tom, že jsou továrny umístěné ve Wisconsinu zaměřeny na výrobu velkých displejů například pro televize či počítače. Jak se však zdá, Foxconn si nakonec svůj záměr rozmyslel.
Podle nejnovějších informací se totiž přední dodavatel Applu rozhodl v nových prostorách vyrábět malé až střední LCD displeje a později dokonce i OLED panely. S trochou nadsázky se tak dá říci, že iPhony by tak mohly být o něco více “američtější”. Na druhou stranu je ale nejasné, jak velké procento vyrobených displejů by mohlo putovat do Applu. O tuto lukrativní zakázku má totiž zájem daleko více společností včetně LG a Japan Display. Záleží ale samozřejmě jen na Applu, jak se rozhodne rozložit síly ve svém dodavatelském řetězci.

OLED displeje z Foxconnu?

Zpráva o chystané výrobě OLED displejů je velmi zajímavá i z toho důvodu, že hlavním dodavatelem by měl zůstat i pro letošek Samsung. Ostatní společnosti totiž nejsou podle všeho schopny zajistit dostatečně kvalitní množství a tudíž Applu nezbude nic jiného než zaúkolovat opět svého úhlavního soka. V příštích letech by se ale mohla situace výrazně zlepšit, takže se dá očekávat, že se na výrobě OLED panelů Apple domluví zcela jinak. 

Dostanou budoucí iPhony OLED displeje z Foxconnu?:

Uvidíme, jak se tedy celkově situace ohledně výroby komponentů pro iPhony v USA vyvine. Faktem však je, že informace z dodavatelského řetězce se získávají poměrně těžko a ještě hůře se ověřují. Je tedy možné, že o výrobě displejů se můžeme klidně dozvědět až poté, co je budeme mít vsazeny do našich telefonů. 

iphone x mensi vyrez fb

Dnes nejčtenější

.