Zavřít reklamu

Muskova spoločnosť Tesla sa po dlhých mesiacoch plánovania konečne odhodlala pochváliť sa novými vylepšenými verziami svojich vlajkových lodí na poli elektromobility. Nové verzie sa týkajú Modelu 3, konkrétne ide o vylepšenia Performance a varianty Dual Motor. Performance, ktorá je vyladená pre vyvynutie vyššieho výkonu priláka všetkých nadšencov rýchlej jazdy, zatiaľ čo druhá spomínaná verzia ponúkne pohon oboch náprav.

Čo teda môžeme od spomínaných nových verzií očakávať? Model 3 Performance sa môže popýšiť prívlastkom najvýkonnejšieho sedanu z garáže Tesly. Podľa otca firmy Elona Muska ide o spojenie vysokého výkonu, nových dizajnových odlišností a ohromných dynamických vlasností. Korunu dizajnovej obmeny si uchmatol spojler z uhlíkových vlákien, ktorý je umiestnený na zadnej časti vozidla. Okrem toho bude verzia disponovať novými kolesami o rozmere 20 palcov a záujemcovia si ju môžu zaobstarať aj vo variante s luxusným bielym interiérom.

Tento model by sa mal podľa informácií z určitej časti podobať na Model 3, ktorý vlastní šéfdizajnér spoločnosti Franz von Holzhausen. V porovnaní rýchlosti, je verzia Performance až o 15% rýchlejšia ako BMW M3. Okrem toho by mala vynikať aj po ovládacej stránke. Elon Musk svojim elektromobilom naozaj verí, pričom dodal, že sa tomuto vozu nevyrovná žiaden iný automobil vo svojej triede.

Podrobné špecifikácie verzie Performance:

  • Zrýchlenie z 0-60 MPH (96,56 km/h): 3,5 sekundy
  • Maximálna rýchlosť: 250 km/h
  • Dojazd: 500 km
  • Cena (bez služby Autopilot): 78 000$

Druhé predstavené vozidlo s označením Model 3 Dual Motor ponúka AWD pohon všetkých štyroch kolies. Bonusom je lepšia trakcia a oveľa spoľahlivejšie jazdné vlastnosti ako v prípade vozidiel so zadným náhonom RWD. Musk sa na svojom twitteri neváhal pochváliť spoľahlivosťou svojho najnovšieho prírastku a pochvaľuje si reakcie vozidla aj v potenciálnych „nebezpečných“ podmienkach.

Podrobné špecifikácie verzie Dual Motor:

  • Zrýchlenie z 0-60 MPH (96,56 km/h): 4,5 sekundy
  • Maximálna rýchlosť: 225 km/h
  • Dojazd: 500 km
  • Cena: 54 000$

Prvé dodávky verzie Dual Motor by mali byť pripravené na júl (červenec) tohto roku. Cena je o niečo vyššia ako v prípade Modelu 3 Long Range Battery a to aj so zahrnutím výbavy Premium aj bez funkcie Autopilot.

Performance Dual Motor

Dnes nejčtenější

.