Zavřít reklamu

Elon Musk a jeho automobilová spoločnosť Tesla nedávno zverejnili videoprezentáciu s názvom Tesla 2018. Vo videu, ktoré Elon pomenoval „quarterly all-hands video“ nájdeme množstvo ukážok od Modelu 3 v unikátnom farebnom prevedení až po ťahač Semi, ktorý sa za poslednú dobu stal terčom sporu firiem Nikola Motor Company a Tesla. Najzaujímavejším prvkom nachádzajúcom sa v tomto spote je určite záhadný model, ktorý je z časti zahalený tmavo modrou plachtou. Mohlo by sa jednať o pripravovaný Model Y?

Spot, ktorý zahŕňa spomínané vychytávky spod strechy továrne vo Fremonte teasuje aj možný príchod edície Performance Modelu 3. Vozidlo sa zahalilo do krásnej matne čiernej farby, disponuje väčšími diskami a pneumatikami s nízkym profilom. Na obrázkoch sa objavuje aj druhá generácia modelu Roadster, tentokrát z interéru. Okrem samotných vozidiel sa vo videu ukazujú aj solárne panely a energetické produkty spoločnosti.

Najväčšou záhadou je však vozidlo umiestnené v dizajnovom štúdiu spoločnosti. Už nejaký čas sa hovorí o príchode nového prírastku do garáže spoločnosti Tesla. Tým by malo byť SUV s názvom Model Y. Je možné, že by sa pod plachtou ukrýval prototyp tohoto vozidla? S určitosťou je možné povedať, že sa nejedná o žiaden z doteraz známych modelov Tesly. No pravdepodobnosť, že sa vo videu ukazuje pripravovaný Model Y je veľmi malá. Dôvodom môže byť skutočnosť, že karoséria vozu nepripomína väčšie vozidlo typu SUV. Mnoho znalcov si myslí, že by mohlo ísť o nový Model 3, alebo o facelift Modelu S. Presvedčiť sa môžete v nasledujúcom videu.

Model Y by mal byť predstavený už počas roku 2018. Uvidíme, či sa firme podarí sľubovaný príchod dodržať a či odhalí verejnosti vozidlo, ktoré teasuje vo videu.

Tesla 2018

Dnes nejčtenější

.