Zavřít reklamu

O chytrých brýlích od Applu se toho v minulosti napsalo a namluvilo již opravdu hodně. Ačkoliv nikdo přesně neví, co od tohoto produktu vlastně čekat, všichni jsou přesvědčeni o tom, že je potřeba a jeho příchod bude něčím úžasným. Ten však byl donedávna spíše sci-fi. Po představení ARKitu v červnu loňského roku však začalo mnoho odborníků spekulovat nad tím, že je tato rozšířená realita předvojem právě pro něco mnohem většího a Apple ji chce dát vývojářům nejprve pořádně „osahat“, aby byli i oni na příchod speciálních Apple iGlass připraveni. Kdy se toho ale konečně dočkáme?

Není tomu tak dávno, co se spekulovalo o příchodu tohoto produktu zhruba v roce 2020. To však ve své nové zprávě analytik Gene Munster ze společnosti Loup Ventures vyvrací a tvrdí, že si na tento produkt počkáme nejméně o rok déle. Za toto čekání se však svět Applu solidně odvděčí. Jen za první rok jich totiž podle analytika prodá více než 10 milionů kusů, což je na začínající produkt opravdu parádní číslo. HomePodu, který je též na trhu nováčkem, se za první čtvrtletí tohoto roku prodalo jen pro představu zhruba 600 tisíc kusů, takže je už teď jasné, že hranici 10 milionů pokoří letos jen velmi těžko. 

Koncept Apple Glass od iDropNews:

Jsou na to lidé připraveni?

Přestože by mohly být chytré brýle od Applu skutečnou peckou, v některých investorech vyvolávají spíše smíšené pocity. Pokud totiž bude jejich hlavní zbraní skutečně rozšířená realita, mohlo by být jejich uplatnění poměrně mizerné. Ne proto, že by tato věc neměla ve světě uplatnění ale zkrátka proto, že bude ještě nějaký ten pátek trvat, než ji lidé přijmou jako běžnou součást svých životů a začnou na ni nahlížet tak normálně, jako například na smartphone ve své ruce. 

A za kolik že se budou chytré brýle prodávat? I na to má analytik odpověď. Podle jeho zprávy by totiž měla být průměrná cena této novinky v prvním roce zhruba 1300 dolarů, což není rozhodně málo. Na druhou stranu se však bude jednat o inovativní produkt, který může svým způsobem změnit svět a tak jej i Apple nacení. 

Uvidíme, zda se tedy v dalších týdnech či měsících dozvíme další zajímavé informace o tomto chystaném produktu. Jak jsem totiž psal výše, mnoho detailů o těchto brýlích zatím skutečně nevíme, takže můžeme jen hádat, jak přesně budou fungovat či jak budou vypadat. Pokud však nimi opravdu Apple způsobí ve světě určitou revoluci, zlobit se rozhodně nebudeme. 

apple-glass-fb

Dnes nejčtenější

.