Zavřít reklamu

Operační systém Windows XP patří bezesporu mezi ty nejlegendárnější operační systémy všech dob. S “iks péčky” se totiž ve svém životě setkal prakticky každý a s trochou štěstí je na starších počítačích nalezneme i nyní. Možná i kvůli se i nyní těší solidnímu počtu fanoušků, kteří na tento již 17 let starý systém nedají dopustit. Microsoft nad ním však zlomil před nějakým časem hůl a rozhodl se své systémy radikálně přepracovat, což si minimálně po designové stránce všiml asi každý. Přemýšleli jste však nad tím, jak by stařičké XP vypadaly dnes, kdyby se Microsoft držel jejich designu a jen jej lehce přizpůsoboval době? 

Na to, jak by v roce 2018 upravené Windows XP vypadaly, se pokusil svým konceptem odpovědět designer z youtubového kanálu Avdan. Nutno však podotknout, že se mu to podařilo skvěle. Jeho dílko totiž vypadá opravdu hezky a byť se jedná již na první pohled spíše o jakousi kombinaci starých XP s novými Windows 10 než o revoluční design, své kouzlo jistě má. Na pár záběrů konceptu se můžete podívat v galerii pod tímto odstavcem.

Není to však jen Microsoft s jeho Windows, co bude zajímavé sledovat. Jako každý rok, i Apple letos představí novou verzi svého operačního systému pro jeho počítače Mac. Otázkou však zůstává, zda se v ní dočkáme designových upgradů či se potvrdí spekulace z předešlých týdnů, které naznačují, že je letošek určen především pro vychytání much předchozích systémů a jejich drobná vylepšení. Nechme se tedy překvapit.

xp 2018 fb

Dnes nejčtenější

.