Zavřít reklamu

Nejprodávanějším produktem společnosti Apple je dlouhodobě iPhone. Když Apple 1. května zveřejnil své finanční výsledky, vyvstalo na povrch, že se za první čtvrtletí roku 2018 prodalo 52,2 milionů iPhonů, což tvořilo 62% všech prodejů společnosti a znamenalo nárust prodeje iPhonu oproti prvnímu čtvrtletí loňského roku o téměř 1,5 milionu kusů. Svůj vysoký prodejní standart si iPhone udrží i letos a příští rok. Tvrdí to alespoň analytik Gene Munster, jenž předpovídá 220 milionů prodaných iPhonů v každém roce.

Gene Munster je již dlouhá léta analytik zabývající se společností Apple. V roce 2016 založil v New Yorku společnost Loup Ventures, jakožto výzkumnou firmu zabývající se rizikovým kapitálem a důkladnou analýzou technologií a technologických společností. Před nedávnem například Munster představil svou myšlenku „Apple jako služba“. Ta počítá se stále skvělými prodeji iPhonu a hojnějším vytváření softwarového obsahu právě pro jablečné telefony. Dle jeho analýzy se tak bude v budoucnu mluvit spíše o obsahu pro iPhony, než o iPhonech samotných. Jistě to nebude hned, čísla ale hovoří jasně. Apple za první čtvrtetí roku 2018 vydělal na službách 9,19 miliard dolarů, což překvapilo drtivou většinu analytiků tipujících zisk z tohoto odvětví ve výši 8,5 miliard dolarů.

Po celá léta slýchávám ze všech stran předpovědi, že konkurence s bohatými funkcemi a leckdy i příznivější cenou sníží loajalitu uživatelů ke svým iPhonům, tohle se ale nikdy nestalo. Apple neustále zaznamenává vysoké prodeje iPhonů. Zákazníci jsou s ním jednoduše spokojeni.“ prohlásil Gene Munster.

iphone-x-box

Dnes nejčtenější

.