Zavřít reklamu

iPhone 6 by se dal bez nadsázky označit za jeden z nejvíce revolučních modelů, které kdy Apple představil. Po několika letech, kdy se spoléhal na 4” či menší displej, ostré hrany či zamykací tlačítko na horní straně telefonu se totiž u “šestkového” iPhonu rozhodl změnit zaběhlá pravidla. Z kompaktních iPhonů se tak rázem staly o něco méně kompaktní telefony se zaoblenými hranami, 4,7” displejem či zamykacím tlačítkem na jejich pravém boku. Ačkoliv byl nový design mnohými včetně mě ze začátku spíše kritizován, protože k jablečným telefonům zkrátka nepatřil, získal si později velkou oblibu a i nyní stále dokazuje, že byl tou nejlepší variantou, kterou mohl Apple kdysi zvolit. Ostatně, kdyby nebyl, jen těžko bychom se dočkali stejně řešeného iPhonu 6s, 7 a 8. 

Přestože oslaví letos v září iPhone 6 již své čtvrté narozeniny, stále je tento model ve světě velmi oblíbený a mnoho lidí jej i nyní velmi rádo využívá. Není se však příliš čemu divit. Výkon telefonu je totiž opravdu velmi dobrý a přestože se může při některých úkonech lehce zadýchat a nezvládá například rozšířenou realitu ARKit, není to nic, kvůli čemu by patřil do starého železa. Jeho fotoaparát je totiž stále velmi dobrý a to samé se dá říci i o výdrži baterie, která bez větších problémů vydrží celý den běžného používání. Jelikož je navíc tento telefon již starší, dá se sehnat za opravdu zajímavé peníze, které mohou být díky různým slevovým akcím ještě příjemnější. A právě to je i případ výprodeje na Alza.cz.

U autorizovaných prodejců se dá “šestka” sehnat lehce pod deset tisíc, což však rozhodně není zrovna málo. Díky výprodeji tohoto modelu na Alza.cz jej však můžete sehnat ve variantě Space Gray, čili vesmírně šedé s černým předkem za velmi slušných 7999 korun. Za tuto cenu dostanete parádní smartphone s úložištěm 32 GB, klasickým Touch ID, vynikajícím Retina displejem a operačním systémem iOS 10, který můžete samozřejmě zdarma upgradovat na iOS 11 a posléze i na iOS 12 (až samozřejmě letos v září vyjde). 

Pokud tedy hledáte levný, spolehlivý telefon, který vám ještě pěkných pár let bez problému poslouží, právě jste našli vítěze. Při koupi “šestky” se totiž rozhodně nespálíte. Pokud uvažujete o koupi nového telefonu a nemůžete se rozhodnout, vyzkoušejte srovnávací portál Arecenze, kde najdete přehledné srovnání mobilů.

iPhone 6s side volume switch FB

Dnes nejčtenější

.