Zavřít reklamu

Pokud jste zapojeni do jablečného ekosystému skutečně po uši, určitě jste si zamilovali možnost odpovídat na zprávy či přijímat hovory skrze váš Mac. Ostatně, právě tyto vlastnosti jablečných produktů a systémů lze označit za jedny z nejsilnějších. Dokážete si ale představit, že byste například přijímali zprávy a iMessage i na klasickém počítači s Windows?

Na konferenci Developer Build, která se konala v minulém roce, Microsoft odhalil novou aplikaci Váš telefon určenou pro Windows 10. Tato aplikace by měla výrazně usnadnit propojení počítače se systémem Widnows s telefonem, ve kterém běží operační systém iOS či Android. Aplikace by měla zvládat například přenášet fotografie či odesílat SMS, které však budou samozřejmě k příjemci proudit skrze připojení telefon. Podle čerstvých informací by však rádi vývojáři z Microsoftu implementovali i možnost přijímání a odesílání iMessage, ke kterým stačí přístup k internetu. To ve zkratce znamená, že díky aplikaci byste mohli na počítači iMessage přijímat, přestože by byl váš iPhone například vybitý. Cesta k vytvoření této možnosti je ale dlouhá. 

Dočkáme se?

Podle slov zástupců Microsoftu, kteří se rozpovídali v rozhovoru pro portál The Verge, jsou některé věci na implementaci do aplikace složitější než jiné a zprávy, potažmo iMessage jsou jednou z nich. Apple totiž třetím stranám přístup ke zprávám samozřejmě nedává.  Podle slov Microsoftu by však podporu iMessage rádi přinesli a rozhodně se spolupráci s Applem nevyhýbají, ba naopak. 

Pokud jste se však začali již radovat, že se k této spolupráci schyluje, budeme vás muset zklamat.  Podle dostupných informací totiž Microsoft s Applem ohledně této spolupráce zatím nejedná. Navíc je poměrně nepravděpodobné, že by k něčemu podobnému Apple přistoupil. Právě možnost přijímat iMessage je totiž privilégiem jeho systému a něčím, kvůli čemuž jeho produkty lidí kupují. Kdyby však Microsoftu pomohl s implementací i do jeho systému, přeřezal by pod sebou větev. Ale kdo ví, stát se může leccos. 

iMessage typing prank FB

Dnes nejčtenější

.