Zavřít reklamu

V dnešní recenzi se podíváme na „must-have“ program pro váš Mac nebo MacBook. Jedná se o program s názvem MacX Video Converter Pro, ale nenechte se zmást slovem „converter“ v názvu programu. Tento program toho totiž dovede mnohem více. MacX Video Converter Pro je all-in-one program pro práci s videem. Program obsahuje konverzi a kompresi videa, které si můžete stáhnout odkudkoliv z internetu (např. YouTube). Poté toto video můžete jednoduše upravit. Samotný program podporuje 410 formátů videa. Mezi jednu z nejlepších funkcí patří převod 4K Ultra HD videa do formátu MP4 H.265/HEVC, kdy ušetříte mnoho místa v úložišti na vašem zařízení. Jak už jsem zmínil výše, také tento program můžeme využít pro převod videa z YouTube. Pomocí MacX Video Converter Pro můžete také nahrávat obrazovku zařízení, a poté tento záznam sestříhat, zmenšit, otočit a dále různě upravovat.

Vyhrajte s MacX Video Converter Prozajímavé ceny

Ještě před tím, než se pustíme do předností samotného programu, tak bych vám rád sdělil, že můžete s programem MacX Video Converter Provyhrát opravdu zajímavé ceny. A jak se do soutěže zaregistrovat? Stačí, když přejdete na tentoodkaz. Poté stačí na stránce sjet trochu níže a vyplnit dotazník, který si pro vás vývojáři z MacX připravili. Po vyplnění stačí zadat váš e-mail a od této doby se už s vámi počítá při slosování. Mně už nezbývá nic jiného, než vám držet palce a snad něco vyhrajete! Ve hře je například GoPro HERO6, tripod od ZOMEI, powerbanka od ANKERU a také tisíc kopií  programu MacX Video Converter Prokaždý den. Nyní se už ale pojďme společně podívat na přednosti MacX Video Converteru.

macx_vc_ceny

Konverze videí do 400+ různých formátů

MacX Video Converter Pro umí pracovat se čtyřmi sty různých video a audio formátů, či kodeků. Od SD formátů až po velice kvalitní HD formáty (včetně 2K a 4K). Je jedno, jestli zrovna váš záznam nahráváte dronem, kamerou, telefonem a nebo jste jej zrovna stáhli z YouTube. MacX si s videem hravě poradí, a to bez nutnosti instalace dalších kodeků.

MacX podporuje tyto videoformáty: MP4, MOV, HEVC, H.264, MPEG4, AVI, WMV, FLV, MKV, MTS, M2TS, TS, AVCHD, MOD a další…

MacX podporuje tyto audioformáty: MP3, AAC, AC3, FLAC, iPhone vyzvánění a další…

fertrue01-fift

Dekódujte & překódujte HEVC/H.265 pro lepší kvalitu

MacX je jeden z nejlepších programů, který podporuje HEVC (High Efficiency Video Coding)/H.265. S MacX Video Converterem se vám nestane, že by vám program při konverzi spadl a nebo se z nějakého důvodu ukončil. Vše funguje jak má, bez sebemenšího problému.

Dekódování HEVCse může hodit například při konverzi videa z H.265 do H.264, MP4, MOV a dalších formátu pro lepší kompatibilitu.

Překódování HEVCse může hodit například při převodu do MKV, MTS, AVCHD, H264 a dalších tehdy, kdy potřebujete ušetřit místo na disku, ale ztratit co nejméně z kvality videa.

hevc

Stahujte video a audio z YouTube a dalších 300 stránek

MacX Video Converter Pro také obsahuje downloader (tzv. „stahovač“), který umí stáhnout video a audio například z YouTube a dalších stránek, jako například Facebook, Vimeo, Dailymotion a dalších. Pomocí tohoto stahovače si můžete stáhnout videa, televizní pořady, filmy, pohádky a další ve 4K nebo 1080p. V případě hudby si můžete jakékoliv audio stáhnout a převést například do MP3, AAC a dalších.

To se může hodit například tehdy, kdy se chystáte na dovolenou a už předem víte, že v letadle nebudete mít Wi-Fi. Proto si pomocí MacX Video Converteru můžete předem stáhnout vaše oblíbené televizní pořady a filmy. Poté si v letadle jednoduše otevřete MacBook nebo iPhone a můžete se dívat, na co chcete bez toho, aniž byste potřebovali Wi-Fi. Taktéž díky kvalitní konverzi a kompresi budou výsledná videa zabírat méně místa v úložišti vašeho zařízení, zároveň ale nepřijdete o kvalitu videa.

fertrue07-fift

Nahrávání obrazovky

Pomocí nahrávání obrazovky z programu MacX můžete velice jednoduše nahrát cokoliv, co se děje na vaší obrazovce. MacX podporuje jak nahrávání celé obrazovky, tak nahrávání jen v určité pozici.

fertrue08-fift

MacX je 5x rychlejší oproti ostatním programům

MacX Video Converter Pro je jedničkou na trhu, hlavně co se rychlosti týče. Dokáže totiž využít hardwarovou akceleraci naplno, a to jak od Intelu a Nvidie, tak od AMD. Technologie, jako například Intel® QSV, Nvidia® (CUDA/NVENC) a další, nejsou pro MacX žádnou neznámou.

Funkce Auto Copy– formátování podobných formátů (například MKV – MP4) rychlostí kopírování & vložení. U formátů, u kterých není potřeba překódování, to MacX zbytečně neprovádí.

Hyper-Threading a Multi-Core– MacX umí taktéž pracovat s vícero vlákny a jádry vašeho procesoru, což se projeví na větší rychlosti konvertování.

fertrue02-fift-1

Příjemná práce se 4K videem

4K video začíná být v dnešní době pomalu standardem a i proto nám MacX Video Converter Pro jednoduchou práci se 4K. V případě, že máte například Full HD video, zvládne jej převést do 4K, aby vypadalo lépe na 4K zařízeních. To samé platí i naopak, kdy můžete 4K video převést do Full HD nebo HD.

4k (1)

Závěrem

Pokud hledáte program, který zvládne veškerou práci s videem a už vás nebaví se přepínat z jednoho programu do druhého, je MacX Video Converter Pro programem přímo pro vás. Na závěr bych ještě jednou rád upozornil na soutěž, ve které máte možnost vyhrát hodnotné ceny – například GoPro HERO6, trojnožky, powerbanky a kopie program MacX Video Converter. Pro zapojení do soutěže stačí otevřít tento odkaz, vyplnit dotazník a zadat e-mail. Doufám, že se mi alespoň trochu povedlo vám přiblížit, jaký MacX je. Pokud ano, tak vám doporučuji si MacX Video Converter a práci s ním alespoň vyzkoušet. Pokud byste se rozhodli si program koupit, za $29.95 tak můžete učinit pomocí tohoto odkazu.

max_video_converter_fb

Dnes nejčtenější

.