Zavřít reklamu

V dnešním návodu si ukážeme, jak v našem iOS zařízení zobrazit skrytý glóbus. Skrytý glóbus se nachází tam, kde byste ho asi zrovna nečekali a i já jsem na něj narazil úplnou náhodou. Tento glóbus se nachází v jedné z předinstalovaných aplikací vašeho iPhonu a jeho zobrazení je velice jednoduché. V případě, že byste se rádi dozvěděli, jak planeta, na které žijeme, vypadá, určitě se vám tento návod bude hodit. Jak tedy na to?

Jak zobrazit skrytý globus

Zobrazení skrytého glóbusu je v iPhonu velice jednoduché. Stačí otevřít aplikaci Najít iPhone, která je ve vašem iPhonu předinstalovaná – to znamená, že ji nemusíte stahovat z App Store. Po otevření aplikace je dost možné, že se budete muset autorizovat pomocí vašeho iCloud účtu a hesla – proveďte. Po přihlášení bude aplikace nějakou dobu hledat vaše zařízení. Poté se zobrazí mapa a zařízení, které se dají lokalizovat. Klikneme na mapu, aby se nám zobrazila přes celý displej. Poté v pravém dolním rohu klikneme na ikonu „i“ v kroužku a zvolíme možnost Satelitní. Poté už jen stačí pomocí gesta pro oddálení obsahu mapu co nejvíce oddálit až „nadoraz“ a voilà, rázem se zobrazí planeta Země v celé své kráse.

Zajímavé je, že lze tento trik najít i v macOS, přesněji v aplikaci Mapy od Applu. Pokud totiž mapu přepnete do režimu Satelitní a opět ji oddálíte na maximum, glóbus se vám též zobrazí.

Několik desítek způsobů využití tento návod asi zrovna nemá. Pokud ale chcete na někoho zapůsobit, či „zamachrovat“ něčím, co druhý jedinec nemusí vědět, je na to tento návod jako dělaný. Mimo jiné můžete tento skrytý glóbus použít taktéž k edukačním účelům. Pokud ale zrovna chcete najít konkrétní místo kdekoliv na světě, tak s tím už vám skrytý glóbus nejspíše nepomůže a bude vhodnější použít aplikaci Mapy.

globus iphone

Dnes nejčtenější

.