Zavřít reklamu

Google vytvořil demo hry, která umožňuje uživatelům iPhonů a přístrojů s Androidem proti sobě hrát v rozšířené realitě. Ne, nejedná se o válku platforem, spíše jde o způsob, jak mohou mít ARKit od Applu a ARCore od Googlu přístup ke stejné rozšířené realitě.

Server CNET získal demo na konferenci I/O, kterou Google pořádal pro vývojáře. „Light Board je ukázka hry pro iOS a Android, která funguje napříč telefony. Na svém iPhonu jsem si udělal malou základnu s barevnými značkami a někdo druhý z Googlu si udělal totéž na telefonu s Androidem. Vzájemně jsme virtuálně strefovali barevné značky. Ten, kdo rozsvítil všechny cíle jako první, vyhrál,“ uvedl redaktor CNET.

Demo využívá to, co Google nazývá Cloud Anchors, prostřednictvím něhož může mít přístup k více zařízením jak pomocí ARKit, tak i ARCore. Google pevně doufá, že se funkce uchytí nejen v herním průmyslu, ale také u praktických aplikací.

Google si myslí, že by se mohla funkce používat například u vzdělávacích projektů, mapování a vrstvení informací v prostorech a podobně. Jedná se o první krok směrem k multiuživatelské rozšířené realitě. Očekává se, že hra bude k dispozici během několika následujících týdnů.

cnet demo game google fb

Dnes nejčtenější

.