Zavřít reklamu

Od HomePodu se toho očekávalo opravdu mnoho. Velká očekávání však Apple částečně udupal velmi dlouhým čekáním na start jeho prodejů, kdy po červnovém představení spustil předobjednávky na tento produkt až 26. ledna letošního roku. Druhým tvrdým direktem pro produkt pak byla jeho “hloupost”, respektive omezenost, se kterou se musí jeho uživatelé potýkat. Siri v jablečném reproduktoru toho totiž bohužel zatím moc nezvládá, což samozřejmě HomePodu ubírá kvůli daleko kvalitnější konkurenci na renomé. Když k tomu navíc přičteme poměrně vysokou cenu a absenci Bluetooth připojení, která je též některými uživateli vyčítána, dostaneme poměrně omezený produkt, který zaujme především milovníky hudby. Apple by však tyto nelichotivé skutečnosti rád změnil a HomePodu dodal trochu více “rozumu” díky novince, která přijde spolu s iOS 11.4.

Jednou z nejdiskutovanějších věcí u HomePodu byla neschopnost Siri v něm pracovat s kalendářem. To ve zkratce znamená, že pokud jste chtěli HomePodu například nadiktovat vaše schůzky či se ho jen zeptat, co vás tento týden čeká, máte smůlu. To by se však mělo s příchodem iOS 11.4 změnit. Vývojáři Guilherme Rambovi se totiž podařilo v kódu iOS 11.4 objevit obrázek, který naznačuje, že krom zpráv, poznámek a připomínek začne Siri v HomePodu zvládat i práci s kalendářem uživatele, s jehož iPhonem je spárována (a je připojena na stejné WiFi). Díky tomuto upgradu by mohlo být používání tohoto produktu zase o něco více příjemnější.

homepod-before-after

Sám vývojář, který tento obrázek objevil, poznamenává, že ačkoliv nebyl popis pod jednotlivými ikonkami aplikací zatím změněn, je vyobrazení kalendáře dobrou známkou toho, že Apple jeho implementaci již chystá a v HomePodu se brzy objeví. Beta testování nových systémů je navíc zatím zhruba v polovině, tudíž je stále dostatek času na to veškeré novinky, které by rád Apple do systémů přidal, vložit a žádně otestovat.

Těžko v tuto chvíli říci, kdy se tedy podpory kalendáře dočkáme, jelikož nevíme, kdy Apple nové operační systémy uvolní. Pokud však kalendář skutečně přidá, svůj produkt jistě slušně zatraktivní. Bude to však stačí? Tím spíš, když měl tuto funkci přidat podle mnohých uživatelů už při samotném startu? 

homepod fb

Dnes nejčtenější

.