Zavřít reklamu

V Applu se potýkají se zajímavým problémem. Malé procento zákazníků hlásí, že na jejich iPhonech 7 a 7 Plus přestává po aktualizaci na iOS 11.3. fungovat mikrofon, a to jak v aplikaci FaceTime, tak v rámci běžných hovorů. Zdroje serveru Appleinsider.com ale tvrdí, že jde o velmi vzácný problém a ještě vzácnější je prý potřeba nějaké opravy.

Autorizovaným poskytovatelům servisních služeb byl zaslán dokument, který obsahuje návod pro servisní pracovníky, jak postupovat, přijde-li zákazník žádat opravu. Prvně je třeba odpojit od telefonu veškerá audio příslušenství a vyzkoušet, zda problém přetrvává. Pokud se na iPhonu objeví nápis „Zařízení nedokáže detekovat dokovací stanici“ nebo „Nepodporované příslušenství“, má údajně zákazník nárok na opravu svého telefonu zcela zdarma.

Zajímavé a docela neobvyklé jistě je, že pokud v servise odhalí tento problém, bezplatná oprava by se měla vztahovat i na zařízení, která již nejsou v záruce. Samozřejmě, že pokud se problém objevuje pouze po aktualizaci na opereční systém iOS 11.3., jde s největší pravděpodobností o softwarový problém. Apple ale připouští, že se zde může jednat i o závadu hardwaru. Uživatelé, kteří takový problém zaznamenali (nebo mají alespoň podezření) mohou/ kromě navštívení autorizované servisu také kontaktovat online podporu Applu. Jelikož se totiž jedná o opravdu malé množství uživatelů, řešení problému je individuální.

iphone-7-iphone-7-plus-03

Dnes nejčtenější

.