Zavřít reklamu

Včerejší večer patřil oznámení finančních výsledků Applu za první čtvrtletí tohoto roku. To nám krom potvrzení toho, že se Applu téměř ve všech směrech nebývale dařilo, prozradilo i poměrně dost dalších zajímavých věcí, díky kterým máme částečný náhled na brzké plány jablečné společnosti. Dozvěděli jsme se například to, že se jablečná společnost chystá již brzy spustit svou platební službu Apple Pay v dalších třech evropských zemích.

Pokud jste doufali, že se při včerejším konferenčním hovoru s investory zmínil Tim Cook i o České republice ve spojitosti s příchodem Apple Pay, budeme vás muset zklamat. Ačkoliv je totiž služba již skutečně blízko a doslova klepe na naše hranice, v naších luzích a hájích se jí zatím nedočkáme. Dalšími třemi zeměmi, které v nejbližší době Apple Pay dostanou, budou totiž Norsko, Polsko a dokonce i Ukrajina. Ve všech těchto zemích je příchod Apple Pay naplánován na příští měsíce.

Podle slov Tima Cooka jablečná platební služba dál velmi rychle roste, přičemž v minulém čtvrtletí zaznamenala opět rekordní čtvrtletní výnosy. Celkové transakce skrze Apple Pay se dokonce za poslední rok ztrojnásobily, což jen potvrzuje, jak silný nárůst Apple Pay zažívá. Velkou vzpruhou je pro Apple Pay i podpora plateb v dopravních prostředcích v Japonsku či dalších zemích umožňujících tuto možnost. 

Doufejme, že se tedy Apple Pay dočkáme již brzy i u nás. Podle našeho názoru je však poměrně nepravděpodobné, že by byl jeho příchod plánován v následujících pár měsících. Oznámení příchodu do Česka by tak mohlo teoreticky proběhnout při příležitosti představení nových produktů v září letošního roku. 

apple-pay-2018-fb

Dnes nejčtenější

.