Zavřít reklamu

Valná většina soudních sporů, do kterých je Apple zapleten, se týká různých porušení patentů konkurenční společnosti či závady na produktu, za kterou jeho majitelé viní právě Apple. Čas od času se však stane, že se Apple před soudem octne i ze zcela jiných důvodů. Nyní je v Orlandu žalován například za to, že při evakuačním cvičení v jeho Apple Storu došlo ke zranění několika lidí.

Celý incident se odehrál podle žalobce již v srpnu roku 2016. Po masakru v noční klubu v Orlandu, který se odehrál dva měsíce předtím, začalo mnoho společností řešit daleko více bezpečnost svých budov a trénovat případné evakuace zaměstnanců i zákazníků, kdyby nedej Bože došlo k nejhoršímu a obchod si jako cíl vyhlídl další šílený střelec. Po celém USA se proto rozběhly rozsáhlá evakuační cvičení, která by měly v případě potřeby minimálně snížit oběti na životech. To, které se odehrálo v Apple Storu ve floridském obchodním středisku, si však Apple za rámeček rozhodně nedá.

Hlavně nepanikařit 

Při realistickém cvičení se totiž podle dostupných informací zaměstnanci Apple Storu dopustili chyb, kdy nejprve všechny vyzvali k tomu, aby si lehli na zem a následně jim dali pokyn, aby urychleně opustili obchod. Při tomto pokynu se však samozřejmě strhl chaos, který měl za následek pád několika osob a jejich následné zranění. Ty byli následně ať už pádem či davem, který kolem nich probíhal, lehce zraněni. Nic takového by se však samozřejmě stávat nemělo.

I kvůli tomu se proto jeden z poškozených obyvatel Floridy rozhodl Apple dohnat před soud a vysoudit z něj za tuto nedbalost 15 tisíc dolarů. Podle žalobce totiž Apple situaci hrubě nezvládl, protože si jeho zaměstnanci počínali chybně a zákazníky nedokázali dostatečně varovat. 

Uvidíme, jak tedy soud dopadne a zda bude mít vůbec Apple snahu rozhodnutí soudu zvrátit. Patnáct tisíc dolarů je totiž pro něj opravdu velmi málo a pokud si je své chyby vědom i on, nejspíš pro něj nebude zaplacení žádný problém. 

Tim Cook sad FB

Dnes nejčtenější

.