Zavřít reklamu

Válka kvůli patentovým poplatkům zuří mezi Applem a Samsungem již poměrně dlouho a její konce je alespoň podle některých odborníků zatím v nedohlednu. Ačkoliv to v minulých měsících sice několikrát vypadalo docela nadějně a někteří pozorovatelé si mysleli, že by se mohli tito dva technologičtí giganti nakonec přeci jen dohodnou a svým způsobem usmířit, veškeré naděje vzaly vždy za své. I kvůli tomu tak bylo mnoho analytiků přesvědčeno o tom, že se Apple od Qualcommu zcela odřízne a své letošní iPhony vybaví pouze LTE modemy od konkurenčního Intelu. Tento plán má však podle nejnovějších informací háček.

Podle zdroje, který je obeznámen s plány Applu, letos jablečná společnost komponenty od Qualcommu pro své iPhony přeci jen využije. Oproti minulým rokům jich však bude výrazně méně. Valnou část modemů totiž dodá právě konkurenční Intel, který se však údajně potýká s určitými výrobními překážkami, kvůli kterým nemůže být výroba tak intenzivní, jak se očkávalo. Intel tak dokáže jablečné společnosti dodat zhruba 70 % modemů a na konkurenční Qualcomm tak zbude výroba “pouhých” třiceti procent. Tato čísla se však samozřejmě mohou ještě výrazně změnit. Apple totiž samozřejmě doufá v to, že Intel dokáže výrobu “rozpumpovat” a od Qualcommu tak do svých iPhonů použije modemů co nejméně. 

Dnešní zpráva o dodávce modemů tak víceméně kopíruje tvrzení analytika Ming-Chi Kua z posledních měsíců minulého roku. I on byl totiž k tomu, že by se Apple zcela od Qualcommu odtrhl, skeptický a tvrdil, že zhruba 30 % modemů vyrobí opět Qualcomm. Je však poměrně zajímavé, že se ve zprávě nehovoří o dalším možném výrobci, který měl Intelu s modemy pomoci – MediaTeku. Těžko tak říci, zda postihly výrobní problémy i ho či zda o něm zkrátka jen nemá zdroj dostatek informací.

Qualcomm fb

Dnes nejčtenější

.