Zavřít reklamu

Prémiový iPhone X je mezi svými majiteli opravdu velmi oblíbený. Svědčí o tom alespoň nedávný průzkum, který provedla analytická společnost Creative Strategies. Její výsledky totiž Apple rozhodně potěší.

Z celkového počtu 85 % respondentů uvedlo, že jsou velice spokojeni s iPhonem X, přičemž analytik Ben Bajarin ze společnosti Creative Strategies poznamenal, že se jedná o nejvyšší míru spokojenosti s technologickým produktem, jakou kdy v provedených studiích viděl. Dalších 12 % respondentů uvedlo, že jsou spokojeni s iPhonem X, zatímco 3 % respondentů uvedla, že jsou nespokojení.

Jen pro představu, výzkumná společnost Wristly provedla v roce 2015 průzkum, kdy zjistila, že s prvními Apple Watch je spokojeno také 97 % zákazníků, nicméně 66 % z nich uvedlo, že jsou velice spokojeni, kdežto u iPhonu X bylo velice spokojeno 85 %.

CEO cupertinské společnosti Tim Cook před několika týdny prozradil, že podle studie společnosti 451 Research je s iPhonem X spokojeno 99 % uživatelů, ovšem Creative Strategies podotýká, že v jeho průzkumu bylo osloveno mnohem více respondentů, a tím pádem je míra spokojenosti jejich vlastního testu trochu nižší.

Společnost Creative Strategies oslovila 1 746 respondentů, aby byly výsledky co nejpřesnější. Výzkumná firma ještě upřesnila, že se jednalo o uživatele, kteří si zakoupili iPhone X mezi prvními. Uživatelé jsou v podstatě spokojeni se všemi funkcemi revolučního iPhonu, včetně Face ID a výdrže baterie. I když jednu věci majitelé jablečného telefonu kritizovali, a to byla Siri, se kterou bylo spokojeno pouze 20 % oslovených.

Jak uvedla firma Creative Strategies, první majitelé mají tendenci být kritičtější než běžní spotřebitelé technologií. Apple však už dávno ztratil vedoucí pozici na trhu s virtuálními asistenty. Siri je totiž omezená ve srovnání s konkurencí, jako jsou Amazon Alexa a Google Assistant. Apple však reagoval na zprávu tvrzením, že Siri je „nejpopulárnější hlasový asistent na světě“, a vychvaloval „významný pokrok“ ve výkonnosti, škálovatelnosti a spolehlivosti.

„Dosáhli jsme výrazného pokroku v systému Siri, škálovatelnosti a spolehlivosti a použili jsme nejnovější techniky strojového učení, abychom vytvořili přirozenější hlas a proaktivnější funkce,“ napsal Apple ve svém prohlášení. „Nadále budeme hluboce investovat do strojového učení a umělé inteligence, abychom neustále zlepšovali kvalitu odpovědí, které Siri poskytuje, a šíři otázek, na které může Siri reagovat.“

siri iphone

Dnes nejčtenější

.