Zavřít reklamu

V minulém týdnu spatřila světlo světa informace, že cupertinská společnost uvažuje nad iPhonem, který by disponoval zadním fotoaparátem se třemi objektivy. Podle slov jednoho analytika by se měl takový iPhone objevit na trhu během příštího roku. Díky dalšímu objektivu fotoaparátu by se tak mohly fotografie z iPhonu dostat na zcela novou úroveň především při zhoršených světelných podmínkách.

Podle serveru Economic Daily News, který zprávu o iPhonu s trojitým fotoaparátem zveřejnil jako první, by mohl jablečný telefon dostat kameru s až 5× optickým zoomem. Trojitý objektiv by měl samozřejmě vylepšenou platformu kamery, která by byla podstatně lepší než na jakékoliv jiné vlajkové lodi cupertinské společnosti.

Bohužel, není přesně jasné, jak by mohl fotoaparát se třemi čočkami přesně vypadat, ale server iDropNews ve spolupráci s designérem s českými kořeny Martinem Hájkem vytvořili rendery, které ukazují, jak by mohl takový iPhone vypadat.

Přidat další čočku není jednoduché, protože Apple bude muset najít způsob, jak uvolnit prostor uvnitř zařízení pro další součástku a jak implementovat objektiv na záda iPhonu, aby nepůsobil rušivým dojmem. V galerii, kterou naleznete níže ve článku, si tak můžete některé varianty prohlédnout.

První možností by bylo, že by se čočka přidala přímo pod druhou čočku, a tím pádem by se zvětšila černá oblast s objektivy, jak můžete vidět na prvním obrázku v galerii níže. Jednalo by se o technicky jednoduché řešení, ale zase na druhou stranu by se zvětšila oblast s čočkami, což už nyní někteří lidé kritizují na iPhonu X, a to jsou tam pouze čočky dvě.

Další variantou je, že by Apple třetí čočku oddělil, jak můžete vidět na obrázku druhém, a tím by se nacházela těsně pod hlavní částí fotoaparátu. Stávající kamera by tedy zůstala stejná, a tím pádem by se vzhled oproti současnému iPhonu X příliš neměnil. Stojí za zmínku, že takové řešení by bylo podobné tomu, jaké zvolil i Huawei u svého smartphonu P20 Pro.

Třetí možností je, že by Apple vložil tři čočky přímo pod sebe, ale oddělil by blesk, jak je vidět na obrázku třetím. Případně by zvolil, jak můžete vidět na obrázku čtvrtém, takzvaný kruhový blesk, který je už k dispozici u DSLR kamer.

Jak už jsme psali v úvodním odstavci, fotoaparát se třemi objektivy nabídne lepší výkon v prostředí s nízkou úrovní osvětlení, a tím pádem by iPhone nabídl to nejlepší na trhu. Apple by mohl trojitý fotoaparát zvolit u takzvaného iPhonu X Plus druhé generace, nebo by mohl představit úplně nový model, který by se stal nástupcem současného iPhonu X.

Bohužel, není jasné, za kolik by se mohl takový iPhone prodávat. Vzhledem k tomu, že implementace tří čoček do smartphonu není zrovna nejlevnější záležitostí, tak ani samotný iPhone by nebyl nejlevnější.

Podívejte se, jak by vypadal iPhone s kamerou se třemi čočkami podle iDropNews a Martina Hájka:

iphone three lens fb

Dnes nejčtenější

.