Zavřít reklamu

Pamatujete si na minulý rok, kdy se nám pomocí dat získaných z Google Analytics, která analyzují návštěvníky webových stránek, podařilo odhalit testování iPhonu X? Zaměstnanci Applu, kteří jej měli na testování, totiž v rámci testů navštěvovali spousty webů a zabrouzdali i na ty o Applu. Po návštěvě amerických webů se pak dokonce usmálo štěstí i na nás a v našich statistikách se pár návštěv z tehdy ještě tajemstvím zahaleného iPhonu X, tehdy tedy známého spíše jako iPhone 8, objevilo. A nejinak tomu je i v těchto měsících. 

Od představení nových operačních systémů Applu nás dělí už jen necelé dva měsíce. Jablečná společnost je totiž zpravidla ukazuje na červnové vývojářské konferenci WWDC, která se bude i letos konat v San Jose. Asi se tak nebudete divit, že s krátícím se časem do představení začíná Apple nové systémy čím dál více intenzivněji testovat skrze mnoho svých zaměstnanců. Tyto testy se však samozřejmě opět zaznamenávají do statistik webů.

Koncept iOS 12 od Prince Studio:

První “zářez na pažbě” objevil ve svých statistikách i portál 9to5mac. Jeho data z Analytics totiž několik návštěv z minulých týdnů odhalily, přičemž z grafu jasně vyplývá, že se tyto návštěvy zintenzivňují. Minimálně posledních pár dní totiž tento web ze systému iOS 12 navštěvuje opravdu spousta lidí. Co se pak týče zařízení, na kterých jsou nové systémy testovány, ve valné většině se jedná o iPhone X. Minimálně rozlišení obrazovky, které lze z Analytics též vyčíst, tomu odpovídá. iOS 12 je však hojně testován i na iPadech. Zajímavé je i to, že krom Cupertina, San Francisca a Bay Area ukazují statistiky značné množství návštěv i ze Shanghaje. Nedalo nám to a i my jsme v našich statistikách zapátrali. Úspěšní jsme však bohužel nebyli ani u jednoho systému. Jak iOS 12, tak macOS 10.14 totiž ve statistikách zaznamenán není.

Takovouto návštěvu hlásí kolegové z 9to5mac:

ios-12-macos-14-testing

Softwary jsou zatím v plenkách

Byla by však hloupost myslet si, že jsou systémy v takto rané fázi vývoje a testování bůhvíjak spolehlivé. Jelikož se zatím skutečně jedná o prvotní testy, je hlavním cílem vývojářů zprovoznit v nich ty nejzákladnější funkce bez větších problémů, ke kterým pak “přibalí” zbytek novinek, kterých by však mělo být letos pomálu. První beta verze nových systémů, kterou Apple vypouští po skončení WWDC, je pak hotová až zhruba ve druhé polovině května. Od produktu, který si troufne Apple vypustit mezi beta testery, nás tak stále dělí asi měsíc. 

Uvidíme, co si pro nás tedy Apple ve svých nových systémech připraví. Před nějakým časem však unikly informace, podle kterých se u nových systémů Apple zaměří především na výkon, opravy veškerých chyb a stabilitu. Novinek tak bude letos sice méně než obvykle, za opravdu spolehlivý systém však tato “oběť” rozhodně stojí. Tím spíš, když některé chyby z iOS 11 trápí uživatele i nyní, téměř rok od jeho prvního představení. 

iOS 12

Dnes nejčtenější

.