Zavřít reklamu

iOS 11 s sebou přinesl kromě chyb také hned několik opravdu užitečných funkcí. Jednou z nich je i možnost sdílet zakoupené úložiště na iCloudu s ostatními uživateli, a to konkrétně s lidmi přidanými do rodiny. Pro aktivaci sdílení je však potřeba splnit podmínky, které si v dnešním článku ujasníme a také si ukážeme, jak funkci nastavit a jaké přináší benefity.

Díky nové možnosti sdílení není potřeba kupovat a pravidelně každý měsíc platit zvlášť všem uživatelům v rodině úložiště na iCloudu, ale jednoduše rozdělíte své dostupné gigabajty mezi ostatní členy. Díky tomu tak nejenom ušetříte, ale také nebudete každý měsíc dostávat několik upozornění na provedenou platbu a z platební/kreditní karty se vám vždy strhne jen jedna částka. V rodině totiž může být až 6 členů, což ročně představovalo až 72 plateb. S aktivním sdíleným se ale počet plateb sníží na pouhých 12, což může být pro leckoho vítané.

Podmínky

Nicméně pro možnost aktivace sdíleného iCloud úložiště je potřeba splnit dvě podmínky. Tou první je, že se svým iCloud účtem musíte být součástí rodinného sdílení a konkrétně musíte být jeho správcem. Jak rodinné sdílení aktivovat se dozvíte například zde. Druhou, podstatnější podmínkou je, že musíte mít aktivní tarif 200 GB za 79 Kč měsíčně nebo vyšší 2TB za 249 Kč, protože nejmenší tarif 50 GB za 25 Kč rozdělit mezi rodinu nelze. Pokud ani jeden z podporovaných tarifů nevyužíváte, pak si jej aktivujete v Nastavení –> [vaše jméno] –> iCloud –> Spravovat úložiště –> Změnit tarif úložiště.

Jak sdílet úložiště na iCloudu

  1. Přejděte do Nastavení
  2. Klikněte nahoře na své jméno
  3. Zvolte iCloud
  4. Přejděte do Spravovat úložiště
  5. Aktivujte funkci kliknutím na Sdílet s rodinou

Tarify podporující rodinné sdílení a nastavení služby:

Člen rodiny, který už nějaký tarif využíval, si může zvolit, zda nadále zůstane u svého plánu či začne využívat sdílené úložiště. Všichni ostatní, co využívali základních 5GB zdarma, automaticky upgradují na rodinné sdílení, čímž samozřejmě získají významně více prostoru. Rodinné sdílení iCloud úložiště lze samozřejmě kdykoli zrušit a stejně tak se třeba i vrátit na nižší tarif pro jednotlivce.

iOS 11 rodinne sdileni uloziste iCloud FB

Dnes nejčtenější

.