Zavřít reklamu

Noční můrou každého majitele chytrého telefonu je bezesporu jeho pád na tvrdou zem a následné roztříštění jeho displeje. Cena za opravu totiž bývá zpravidla poměrně vysoká, ale kvůli omezením, která rozbitý displej přináší, ji musí nešťastní majitelé přesto překousnout. Mnohdy se však snaží tuto cenu snížit na minimum a k výměně displeje proto zvolí neautorizované servisy, které mnohdy používají k výměně nekvalitní neoriginální díly a jejich postupy nejsou zcela správné. Na těch se dá sice pár stokorun ušetřit, ve výsledku vás však mohou stát tyto ušetřené peníze pěkně draho.

S příchodem nového iOS 11.3, který Apple vypustil předminulý čtvrtek v podvečer, přibylo do jablečných telefonů spoustu nových vylepšení. Někteří majitelé loňských iPhonů 8 si však začali stěžovat na to, že jim po updatu přestal fungovat displej. A hádejte, co tyto majitele spojuje. Pokud tipujete, že výměna rozbitého displeje za nový v neautorizovaném servisu, trefili jste se. Podle všeho se totiž snaží Apple touto “novinkou” přimět uživatele nových “osmiček”, aby při výměně rozbitého displeje využili autorizované servisy. Ty jsou sice o něco dražší, můžou se však u nich spolehnout na profesionalitu a prvotřídní kvalitu náhradních dílů, což je k plné funkčnosti iPhonů potřeba. Apple využívá pro ovládání displeje vlastní mikročip, který je potřeba upgradovat spolu s vyměněným displejem, jinak telefon odmítne novou součást telefonu “přijmout”. 

iPhone 8 a iPhone 8 Plus:

V tuto chvíli není jasné, zda se Apple rozhodne tuto “novinku” odstranit s další aktualizací či nikoliv. Jelikož se však podobný problém objevil již v minulosti například u iPhonu 6s, který se po výměně displeje a přechodu na iOS 11 též potýkal s nefunkčním displejem a Apple jej vyřešil opravou v iOS 11.0.3, dá se podobný postup očekávat i nyní. Některé neautorizované opravny však podle serveru 9to5mac opravy rozbitých displejů iPhonů 8 preventivně odmítají, protože si jsou tohoto problému vědomy. 

Tak či tak je lepší svůj iPhone 8 střežit jako oko v hlavě a pokud ke karambolu dojde, jeho nápravu raději přenechte odborníkům v autorizovaných servisech. To, kolika uživatelů se tento problém týká, sice nevíme, vsadím se ale, že mezi nimi být rozhodně nechcete. 

iphone 8-lightning-port FB

Zdroj: motherboard

Dnes nejčtenější

.